Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεμπλοκάρει το τοπικό πρόγραμμα Leader 2007 – 2013 για τον Κεντρικό και Νότιο Έβρο

H απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κωστα Σκανδαλίδη σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Ξεμπλοκάρει η υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 «Εφαρμογή της προσέγγισης Leader» για τον Κεντρικό και Νότιο Έβρο, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρίου Κωνσταντίνου Σκανδαλίδη σε ερώτηση (αριθμ. πρωτ. 19373/13-07-2011) που είχε καταθέσει η βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση με θέμα »Ανεκμετάλλευτη παραμένει η δημόσια δαπάνη 6.250.000 ευρώ από την προσέγγιση Leader του ΠΑΑ, για το Νομό Έβρου».


Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Σκανδαλίδης αναφέρει:»Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΠΑΑ έχει αποσαφηνίσει τα ερωτήματα προς όλες τις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), οι οποίες έχουν υποβάλει αντίστοιχα ερωτήματα και έχει ήδη οριστικοποιήσει και τις απαντήσεις προς την ΟΤΔ »Δημοσυνεταιριστική Έβρος», οι οποίες της έχουν αποσταλεί στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας».

Παράλληλα ο κύριος Υπουργός σημειώνει ότι:»Στις 02/08/2011 η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΠΑΑ εξέδωσε την υπ.αρίθμ. 8400 απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης »1ης Μερικής Πληρωμής για την ΟΤΔ »Δημοσυνεταιριστική Έβρος».

Μετά την παρέμβαση και τις απαραίτητες ενέργειες της κυρίας Τσιαούση Ελένης προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, -για την αποσαφήνιση των σημαντικών ερωτημάτων της ΟΤΔ του Νομού Έβρου -, πλέον τις προσεχείς ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των 38 προτάσεων – επενδυτικών σχεδίων (συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 10.116.546,31€ με δημόσια δαπάνη 5.837.159,83€), και κατά συνέπεια η έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προωθώντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή εφαρμογή μιας πολύ σημαντικής αναπτυξιακής προσπάθειας για το Νομό Έβρου, όπως είναι το πρόγραμμα Leader.

.