Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αναγκαστική προσγείωση Boeing με 217 επιβάτες στην Χρυσούπολη

Αεροσκάφος προερχόμενο από την Αγγλία ζήτησε άδεια και την έλαβε για να προσγειωθεί εκτάκτως στο "Μέγας Αλέξανδρος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου ένα αεροσκάφος Boeing 757 από Αγγλία με 217 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος είχε αναφορά για βλάβη στα όργανα του πίνακα ελέγχου και αφού επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου της Καβάλας προσγειώθηκε στον αερολιμένα της Χρυσούπολης, όπου είχε σημάνει συναγερμός.

Πυροσβεστικά οχήματα με ειδικό αφρό βρίσκονταν σε ετοιμότητα, ωστόσο δε χρειάστηκε να επέμβουν, καθώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος της εταιρίας Jet II είχε ξεκινήσει από την Αγγλία και τελικός προορισμός του ήταν η Λάρνακα της Κύπρου, ωστόσο πάνω από τη Βόρεια Ελλάδα ο πιλότος είχε ανησυχητικές ενδείξεις στα όργανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αεροσκάφος Boeing 757, το οποίο παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, ενώ χτες το βράδυ έφτασε άλλη πτήση με μηχανικούς της εταιρίας, που θα πραγματοποιούσαν τον απαιτούμενο έλεγχο. Στο μεταξύ, οι επιβάτες με μέριμνα της αεροπορικής εταιρίας μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Καβάλας και αναχώρησαν με άλλη πτήση.
 
.