Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η ψεύτικη βελανιδιά της Αλεξανδρούπολης μετακομίζει

Τον δρόμο της… απόσυρσης είναι πολύ πιθανό να λάβει το επόμενο διάστημα το πολυσυζητημένο έργο , που εδώ και κάποιους μήνες βρίσκονταν στην πλατεία του κόμβου της Ηροδότου
            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Τον δρόμο της… απόσυρσης είναι πολύ πιθανό να λάβει το επόμενο διάστημα το πολυσυζητημένο έργο της μεταλλικής βελανιδιάς, που εδώ και κάποιους μήνες, κοσμεί -ασχημαίνει για κάποιους- την πλατεία του κόμβου της Ηροδότου. Τα σχόλια που κατά καιρούς έχουν ακουστεί για την αισθητική του συγκεκριμένου δημιουργήματος δεν είναι και τα πλέον κολακευτικά, ενώ πολύ σκληρή ήταν η κριτική προς την προηγούμενη δημοτική αρχή και για το κόστος του έργου που ξεπέρασε τα 50.000 ευρώ. Έτσι, στη συνεδρίαση της πρόσφατης δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης, προτάθηκε από τον κ. Χρήστο Γκιουμουσίδη, το εν λόγω μνημείο, όπως το αποκαλούσε η πρώην διοίκηση του Δήμου, να απομακρυνθεί και στη θέση του να φυτευτεί ένα κανονικό δέντρο, το οποίο δεν θα επηρεάζει τα υπόγεια δίκτυα της περιοχής.

«Ό,τι πιο κακόγουστο μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου είναι αυτό το σιδερένιο δέντρο, που αποτελεί το πρώτο σημείο που αντικρίζει ο επισκέπτης της Αλεξανδρούπολης, καθοδικά κινούμενος από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού προς την πόλη. Προτείνω λοιπόν άμεσα η νέα Δημοτική Αρχή να το απομακρύνει και την χειμερινή περίοδο να φυτεύσει κατάλληλα δένδρα, που θα καλλωπίσουν το σημείο, δεν θα παρεμποδίσουν την ορατότητα των κινούμενων οδηγών και δεν προξενούν προβλήματα στα υπόγεια δίκτυα υπηρεσιών κοινής ωφελείας. Μάλιστα προτείνω η σιδερένια βελανιδιά να πάει σε κάποιο χυτήριο της περιοχής μας και να μετατραπεί σε καλαίσθητα κάγκελα, που θα τοποθετηθούν με κατάλληλο σχεδιασμό περιμετρικά του κυκλικού κόμβου και δένοντας απόλυτα με τα δένδρα που θα φυτευτούν».

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος σημείωσε πως θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την απομάκρυνση της βελανιδιάς από το εν λόγω σημείο και την τοποθέτησή της σε κάποιο άλλο, μια και, όπως και να’ χει, πρόκειται για ένα έργο τέχνης, το οποίο μάλιστα κόστισε και αρκετά στο Δήμο.

Έτσι, το θέμα θα έρθει σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για λήψη συγκεκριμένης απόφασης για την τύχη της μεταλλικής βελανιδιάς, που τόση κριτική έχει δεχθεί.


Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/