Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η Σούπερ Λίγκα θέλει πρωτάθλημα με 18 ομάδες, αλλά…

Αδιέξοδο με το πρόγραμμα των αγώνων διότι η κλήρωση έγινε με 16 ομάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Πρωτάθλημα με 18 ομάδες αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας. Να ανέβουν δηλαδή κατηγορία η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός που υποβιβάστηκαν, αλλά και οι Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας από τη Β΄ Εθνική ώστε να δοθεί ένα τέλος στις δικαστικές διαμάχες και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής χωρίς εκκρεμότητες.

Η Σούπερ Λίγκα είχε αποφασίσει πέρυσι ότι σε περίπτωση που υποβιβαστούν ομάδες για μη αγωνιστικούς λόγους τη θέση τους θα καταλάβουν οι τελευταίες της βαθμολογίας. Επειδή κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, πιθανή άνοδος της Λάρισας και του Πανσερραϊκού θα οδηγήσει αυτόματα τον Λεβαδειακό και την Δόξα Δράμας στα δικαστήρια. Το ίδιο αναμένεται να πράξουν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός αν δεν εφαρμοσθεί η περυσινή απόφαση του ΔΣ της Λίγκας και ανέβουν ο Λεβαδειακός με τη Δόξα Δράμας.

Η απόφαση της Λίγκας για πρωτάθλημα με 18 ομάδες θεωρείται σολομώντεια, για αυτό και λήφθηκε ομόφωνα. Η υλοποίησή της εξαρτάται αποκλειστικά από το ΔΣ της ΕΠΟ το οποίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη. Αν η ΕΠΟ ανάψει το πράσινο φως, την Παρασκευή θα συνέλθει η γενική συνέλευση της Λίγκας προκειμένου να αποφασίσει πώς θα εντάξει στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος τις τέσσερις ομάδες.

Με δεδομένο ότι η κλήρωση έγινε με 16 ομάδες, είναι δύσκολο να ενταχθούν στο πρωτάθλημα δύο επιπλέον ομάδες. Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, ούτε υπάρχουν ελεύθερες οι τέσσερις εβδομάδες που θα απαιτηθούν επιπλέον. Αν δεν είχαν διεξαχθεί οι έξι πρώτες αγωνιστικές, θα μπορούσε να γίνει εκ νέου η κλήρωση των αγώνων. Οι δύο επιπλέον ομάδες δεν γίνεται να παίζουν κάθε Κυριακή μεταξύ τους και η περίπτωση να διεξάγονται μεσοβδόμαδα δύο παιχνίδια είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολη για το λόγο ότι θα χρειαστούν 34 Τετάρτες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, οι οποίες θα υπάρξουν μόνο αν καταργηθούν τα πλέι οφ!

Με τα σημερινά δεδομένα το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 20 Απριλίου ώστε στη συνέχεια να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας και τα πλέι οφ. Και όλα αυτά με την δέσμευση έναντι τηςUEFA ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 19 Μαΐου που θα διεξαχθεί ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ακολουθεί η προετοιμασία των εθνικών ομάδων για το Euro 2012.

Η Σούπερ Λίγκα συζητάει διάφορα σενάρια προκειμένου να βρει λύση στο αγωνιστικό αδιέξοδο που θα προκύψει αν η ΕΠΟ κάνει δεκτή την πρόταση για 18 ομάδες. Αν την απορρίψει δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η γενική συνέλευσης της Λίγκας να αποφασίσει την παραμονή στην κατηγορία της Λάρισας και του Πανσερραϊκού. Με την πρόταση των 18 ομάδων συμφωνεί και η Nova, η οποία θα μεταδώσει τηλεοπτικά 289 και όχι 225 παιχνίδια.


Πηγή:  http://www.tovima.gr/