Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Οι Ξανθιώτες της Αθήνας γιόρτασαν την Απελευθέρωση της Ξάνθης

Εγινε πανηγυρική θεία δοξολογία στην Μητρόπολη και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
ΠΑΡΩΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ. ΠΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ ΞΥΝΙΔΗ, ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ;



Την περασμένη Κυριακή 16/10 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο καθιερωμένος και λαμπρός εορτασμός των ξανθιωτών της Αθήνας για τα Ελευθέρια της Ξάνθης.

Η 92Η επέτειος της Απελευθέρωσης γιορτάστηκε όπως πάντα με Πανηγυρική Θεία Δοξολογία στη Μητρόπολη, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και επίσημη εκδήλωση-δεξίωση.

Τις εκδηλώσεις εορτασμού διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά οι 7 πολιτιστικοί Σύλλογοι Ξανθιωτών της Αθήνας. Εκτός από τα μέλη των Συλλόγων καθώς και εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος (Θρακιωτών) στις εκδηλώσεις εορτασμού της απελευθέρωσης της Ξάνθης παρέστη ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.

Τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη εκπροσώπησε ο Κώστας Τοροσίδης και το Βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό ο Δημήτρης Ιατρίδης. Το Δήμο Ξάνθης εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, Μπάμπης Δημαρχόπουλος. Οι εκδηλώσεις χαρακτηρίστηκαν από πολύ ικανοποιητική συμμετοχή και το κλίμα ήταν αρκετά θετικό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων των Συλλόγων αλλά και όσων παρέστησαν.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/