Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος προς Παπούλια: Θα επιδιώξουμε το καλύτερο για τη χώρα

Συναντήθηκαν την Τρίτη εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής

     ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΙΠΑΝ



«Θα επιδιώξουμε το καλύτερο για τη χώρα και για την Ευρωζώνη» διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής και της Συνόδου Κορυφής, την Κυριακή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι όλοι αναγνωρίζουν πως «αν σωθεί η Ελλάδα, θα σωθεί και η Ευρωζώνη», ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για σκληρές διαπραγματεύσεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να είπε, επίσης, ότι η Αθήνα προσέρχεται στη Σύνοδο χωρίς μεγάλες προσδοκίες , σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά επισφαλής και ότι η κυβέρνηση επιτελεί πατριωτικό καθήκον «γιατί πρέπει να σώσουμε τη χώρα».

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι οι Έλληνες υφίστανται μεγάλες θυσίες και ότι «δυστυχώς κόβουμε από όλους», ενώ παραδέχθηκε ότι χρειάζεται «εθνικός αγώνας» κατά της φοροδιαφυγής, ώστε «να κλείσουμε πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της κοινωνίας, και ιδίως σε βάρος των πιο αδυνάτων».

.