Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Εκατοντάδες βροντερά «όχι» από την Κομοτηνή στην κοινωνική εξαθλίωση

Εργάτες, σπουδαστές, επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ροδόπης στα  και συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Εργάτες, σπουδαστές, επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ροδόπης στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν, συμμετέχοντας σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών έγιναν στην Κομοτηνή.


Από νωρίς το πρωί φαινόταν το πώς θα εξελιχθεί η μέρα, καθώς όλα τα καταστήματα της Κομοτηνής παρέμειναν κλειστά, εκτός από τα μεγάλα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών!
Η ΕΛΜΕ Ροδόπης προχώρησε από το πρωί σε ενημέρωση των δασκάλων σε όλα τα σχολεία της Κομοτηνής, ανάρτησε πανώ έξω απ’ αυτά, ενώ μέλη προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Οι ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στο χώρο του Ηρώου της Κομοτηνής, ενώ δημόσιοι υπάλληλοι και το ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν ξεχωριστή συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης, ενώ πριν απ’ αυτή προχώρησαν σε περιφρούρηση της απεργίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.


Το αναρχικό στέκι UTOPIA AD, κάλεσε σε συνάντηση τα μέλη στην κεντρική πλατεία, τα οποία εν συνεχεία ενώθηκαν με την μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η πορεία ήταν ειρηνική, δεν έλειψαν όμως οι μικρές εντάσεις, οι αποδοκιμασίες και τα ευτράπελα στα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών. Ο κόσμος που συμμετείχε στην πορεία προχώρησε σε συμβολικές καταλήψεις και σ’ άλλα δημόσια κτίρια, ενώ το ραντεβού δόθηκε για την επόμενη ημέρα…