Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Πεταλωτή με Τμοσίδη και Μπόλαρη

Την ώρα που καίγονταν η Αθήνα, για αναζήτηση τρόπων στενότερης συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Σύσκεψη εργασίας είχε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, με τους Υφυπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλη Τιμοσίδη και Μάρκο Μπόλαρη, για να αναζητήσουν τρόπους στενότερης συνεργασίας των δύο Υπουργείων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής Μαρίνος Σκανδάμης, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Γεράσιμος Βουδούρης και η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η τροποποίηση του συστήματος ιατροφαρμακευτικής κάλυψης του πληθυσμού των κρατουμένων της χώρας και η αλλαγή του συστήματος προμηθειών των φαρμάκων, που θα αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Συζητήθηκε, επίσης, η αποτελεσματικότερη προστασία όσων ανηλίκων φιλοξενούνται σε Στέγες Προστασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που εμπεριέχονται στο νέο σχέδιο νόμου για τα ναρκωτικά, του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η άμεση και ταχεία ανάληψη δράσης, με εντατικούς ρυθμούς, για τον εξορθολογισμό του συστήματος προμηθειών φαρμάκων, με τη δραστική περιστολή της σπατάλης των καταστημάτων κράτησης, για τη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τόσο των κρατουμένων όσο και των προστατευόμενων ανηλίκων με άμεσα μέτρα. Η συνάντηση θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
.