Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Δικηγορικός Σύλλογος: Πλήγμα για τη δημοκρατία ο θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή

Ανακοίνωση για την απώλεια του κομοτηναίου οικοδόμου εξέδωσε ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ



Πλήγμα για την κοινωνία και τη δημοκρατία «που ήδη δοκιμάζεται σκληρά», χαρακτηρίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών το θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή, επιρρίπτοντας ευθύνες για το τραγικό συμβάν και στην Πολιτεία.


Ο ΔΣΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το περιστατικό και απευθύνει προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος «τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια».

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι «το θλιβερό αυτό γεγονός, σε συνδυασμό με τα έκτροπα που εκδηλώθηκαν στο περιθώριο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, στιγμάτισαν την παλλαϊκή συμμετοχή, ισοδυναμώντας με καταστάσεις απόλυτου χάους και ατιμωρησίας των υπευθύνων, που μόνο αποπροσανατολιστικά μπορεί να δρουν, εντείνοντας το ήδη δυσμενές κλίμα και τις κοινωνικές εντάσεις».

Εκφράζει τέλος την ευχή «ο άτυχος συμπολίτης μας να είναι ο τελευταίος στον κατάλογο των απωλειών, στα πλαίσια ενός ακήρυχτου πολέμου που δεν έχει τέλος, κατάσταση για την οποία φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η Πολιτεία και η απροθυμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο».

.