Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αυτός είναι ο Κομοτηναίος άνεργος οικοδόμος που πέθανε στα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα

Η ταυτότητα του 53χρονου που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια, όπως την σκιαγράφισαν τα σημερινά "Νέα" αλλά και η φωτογραφία του

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Οικογενειάρχης με άνεργη σύζυγο και δύο κόρες, ηλικίας 22 και 28 ετών, ήταν - σύμφωνα με τους συναδέλφους του - ο 53χρονος Δημήτρης Κοτζαρίδης, ο θάνατος του οποίου διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, το περιβάλλον του συνδέει τον θάνατο με τα χημικά που είχε εισπνεύσει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου διέταξε έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες που προκάλεσαν τον θάνατο του συνδικαλιστή. Για τον λόγο αυτό, έπειτα από σχετική εντολή, χθες το βράδυ μετέβη εισαγγελέας στον Ευαγγελισμό ώστε να είναι παρών σε όλες τις ενέργειες που συνδέονται με την υπόθεση.

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης καταγόταν από την Κομοτηνή και εργαζόταν ως χτίστης. «Ηταν καλός μάστορας και δουλευταράς ο Δημήτρης. Οπως όλοι εμείς οι οικοδόμοι, όπου έβρισκε μεροκάματο πήγαινε. Τώρα τον έφαγαν τα χημικά…», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα Σπύρος Λιναρδάκης. Ο 53χρονος ήταν μέχρι πρότινος ταμίας του Παραρτήματος ΠΑΜΕ Βύρωνα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όταν ο Δημήτρης Κοτζαρίδης παρελήφθη από τους γιατρούς στον Ευαγγελισμό δεν είχε παλμούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άτυχος άνδρας εμφάνισε ανησυχητικά συμπτώματα εξαιτίας των δακρυγόνων. Ετσι απομακρύνθηκε από το πλήθος και κατευθύνθηκε προς το Ζάππειο, κάτι που επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση της Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία εντός του Ζαππείου ο Δημήτρης Κοτζαρίδης πλησίασε αξιωματικό και τον ενημέρωσε ότι νιώθει αδιαθεσία. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ (λίγο μετά τις 16.00) και μέσα σε λίγα λεπτά κατέφθασε δίκυκλο. Ωστόσο, οι διασώστες εκτίμησαν ότι ο ασθενής παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα και έγινε δεύτερη κλήση προς ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε στο Ζάππειο στις 16.30.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως ο 53χρονος πολίτης ήταν απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση και δεν έφερε κανένα τραύμα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του επί 50 λεπτά από τους γιατρούς του νοσοκομείου, κατέληξε». Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για την παροχή πρώτων βοηθειών περίπου εβδομήντα άνθρωποι.


Πηγή:  http://www.tanea.gr/