Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Με συμμετοχή και του Πανθρακικού (πέραν της Ξάνθης) η σημερινή γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας

Αντιδρούν στο σχέδιο των 18 ομάδων στο μεγάλο πρωτάθλημα αρκετές ομάδες αλλά και η Nova

                ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ


«Σκληρό πόκερ» για το σχέδιο των 18 ομάδων που προωθεί η Σούπερ Λίγκα! Κι αυτό γιατί, μπορεί στο συμβούλιο της περασμένη Τρίτης να έγινε λόγος για «ομόφωνη απόφαση», αλλά σε... δεύτερη ανάγνωση ανέκυψαν αντιρρήσεις από μερικές ΠΑΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με το οικονομικό σκέλος, αφού ορισμένα μέλη του συνεταιρισμού φέρονται να ενίστανται στην αναδιανομή των χρημάτων. Αν προχωρήσει το σχέδιο των «18», τότε θα υποχρεωθούν οι 16 να υποστούν μείωση των τηλεοπτικών τους εσόδων, κατά περίπου 50.000 ευρώ οι «μικροί» και από 100.000 ευρώ οι «μεγάλοι».

Το άλλο «αγκάθι» λέγεται πως έγκειται στο γεγονός ότι η ΕΠΟ θέλει πρωτάθλημα 16 ομάδων του χρόνου, κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί η Σούπερ Λίγκα.

Την ίδια στιγμή, ο Διαγόρας (θα παραστεί σήμερα στη ΓΣ όπως κι ο Πανθρακικός)... καραδοκεί και προειδοποιεί ότι θα προασπίσει κάθε νόμιμο συμφέρον του εφόσον εγκριθεί από την ΕΠΟ η εισήγηση της Σούπερ Λίγκας. Μέσω επιστολής σε όλους τους θεσμικούς φορείς, οι νησιώτες κάνουν λόγο για «ενέργειες που καταστρατηγούν τον ΚΑΠ» και προαναγγέλλουν ότι «δεν πρόκειται να δεχθούν να μετατραπούν τρεις μήνες αργότερα από επιλαχούσα ομάδα για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα σε ''απλό θεατή στο θέατρο του παραλόγου''».

Στο μεταξύ, δυσαρέσκεια προκαλεί στη Nova, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λίγκας από 16 σε 18, πρόταση η οποία σήμερα (2 μ.μ.) θα συζητηθεί εκ νέου στη διοργανώτρια αρχή, ύστερα από εισήγηση των εκπροσώπων των ΠΑΕ Λάρισα, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός.

Τυχόν αύξηση του αριθμού των συμμετεχουσών ΠΑΕ στη Σούπερ Λίγκα θα προκαλέσει αναστάτωση στον προγραμματισμό της Nova, καθώς θα προστεθούν οι αναμετρήσεις της Τετάρτης και επιπλέον άλλη μία κάθε Κυριακή. Ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και αναμένεται σήμερα η επίσημη ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας για να τοποθετηθεί ομοίως και η Forthnet/Nova, εκτιμάται ότι πολύ σημαντικές επιπτώσεις θα έχει τυχόν κατάργηση των πλέι οφ (για τη συντόμευση της διαδικασίας) εξαιτίας της ρητής οδηγίας της ΟΥΕΦΑ για ολοκλήρωση, λόγω Euro, των πρωταθλημάτων έως τις 13/5/2012.

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλέσει ζημίες στη συνδρομητική τηλεόραση, που θεωρεί εξαιρετικό προϊόν τα πλέι οφ, μια και συμμετέχουν σε αυτά οι επίλεκτες ομάδες (που καταλαμβάνουν τη 2η έως την 5η θέση).


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/