Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

«Πρόωρες εκλογές ίσον λιποταξία» σύμφωνα με τον Γ. Πεταλωτή

Ο βουλευτής Ροδόπης, υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ

«Λιποταξία» χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.


«Θα ήταν λυτρωτικό και για τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές αλλά θα ήταν λιποταξία. Θα ήταν πιο εύκολό να πάμε και εμείς στους δρόμους παρά να είμαστε οι δοσίλογοι, οι προδότες της πατρίδας κλπ. Έχουμε όμως καθήκον να προστατέψουμε τη χώρα γιατί αν γίνουν η Ελλάδα πάει στα βράχια» υποστήριξε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, αναφερόμενος σε ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μέσα από εκλογές υποστήριξε ότι «δεν έχουμε ούτε μία ώρα για πολιτικάντικα παιχνίδια».

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «τα συνειδησιακά προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό σε όλους μας είναι μεγάλα» και υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν υπό πίεση: «Γνωρίζουμε ότι τα περιθώρια να λέμε όχι σε ό,τι καταντήσαμε να μας επιβάλλεται έχουν στενέψει. Υπό πίεση ψηφίζω και εγώ και όλοι μας. Όχι υπό κομματική πίεση αλλά την πίεση των καταστάσεων. Εάν δεν πάρουμε αυτές τις πολιτικές αποφάσεις γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρχει αύριο. Είμαστε όλοι πάρα πολύ στενοχωρημένοι αυτές τις ημέρες».

Ο τέως εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης επικρότησε το χαρακτηρισμό «τζάμπα μάγκες» του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα: «Καλά είπε τζάμπα μάγκες στον κ. Τσίπρα γιατί δείχνει ασέβεια σε όποιον κινείται πέραν από το ΣΥΡΙΖΑ και το χώρο του μπάχαλου».

Τονίζοντας με κριτική και αυτοκριτική διάθεση ότι έπρεπε να υπάρξει στοιχειώδη υπευθυνότητα για τη σύμπλευση στη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «ζυγίζει» και μετρά πολύ την πολιτική φθορά σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που δεν στέκεται εκεί.

«Δεν είμαστε ούτε ανένδοτοι ούτε ασυνείδητοι. Στους δρόμους είναι οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας, αυτοί που μας ψήφισαν και αυτοί που αύριο θα μας ψηφίσουν γιατί στο τέλος θα κριθούμε όλοι μας» κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

.