Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Συνεργασία "Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης" με τον "Σύλλογο Αλλυλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης"

Οι γυναίκες της πρώτης επισκέφθηκαν τα γραφεία του δεύτερου στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκαν με τις γυναίκες εκείνου του συλλόγου, οργανώνοντας την δράση τους
    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η πρόεδρος του τομέα γυναικών της ΤΕΞ, Τουλάι Μουσταφάογλου μαζί με τα μέλη του τομέα γυναικών της ΤΕΞ, επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.


Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου, μεταξύ των μελών του τομέα γυναικών της ΤΕΞ και των μελών του διοικητικού συμβουλίου των τμημάτων γυναικών του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, παρουσία της προέδρου, Χιουρρέμ Σεβκέτογλου, παρέστη και ο γενικός πρόεδρος του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, Μπουρχανεντίν Χακγκιουντέρ.


Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης έχει ως εξής:

«Τα μέλη του τομέα γυναικών της ΤΕΞ, που επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του συλλόγου μας στα πλαίσια διήμερης εκδρομής που πραγματοποίησαν στην Κωνσταντινούπολη, υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου δικηγόρος Νετζμετίν Χουσεΐν. Στη συνέχεια συνεδρίασαν με τον τομέα γυναικών του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης με τα μέλη του οποίου και συνέφαγαν στα πλαίσια του γεύματος που παραχωρήθηκε στη συνέχεια.

Ο γενικός πρόεδρος του συλλόγου μας, δικηγόρος, Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την επίσκεψη αυτή, ενώ ζήτησε και τη σύγκληση συνεδρίου τουρκίδων γυναικών της Δυτικής Θράκης μέσα στο προσεχές έτος. Ο Χακγκιουντέρ υποστήριξε ότι το εν λόγω συνέδριο θα φτάσει πέραν από τα κέντρα των πόλεων, στις γυναίκες των χωριών που βρίσκονται ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Δυτικής Θράκης και θα ενισχύσει την κοινωνία μας. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι «ο στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε το εν λόγω συνέδριο με δική σας πρωτοβουλία για να λήξει πλέον το ζήτημα με αποφασιστικότητα, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές».

Μετά από το μεσημεριανό γεύμα που παραχωρήθηκε προς τιμήν τους από τον τομέα γυναικών των κεντρικών γραφείων του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, τα μέλη του τομέα γυναικών της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ολοκλήρωσαν τη διήμερη επίσκεψή τους και ξεπροβοδήθηκαν για τη Δυτική Θράκη».


Πηγή:  http://www.azinlikca.net/