Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν εθνική συμφωνία εξόδου από την κρίση

Σαν τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων δηλαδή!

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΘΡΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
ΤΟ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ;


«Εθνική συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση», ζητούν σε κείμενό τους που δημοσιοποίησαν 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Το κείμενο υπογράφουν συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Ηλίας Θεοδωρίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Όλγα Ρενταρή, Σάββας Εμινίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Παύλος Στασινός, Νίκος Τσώνης, Άγγελος Μανωλάκης, Γιώργος Κασσάρας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Θόδωρος Παραστατίδης, Βασιλική Τσόνογλου, Δημήτρης Παπουτσής, Θανάσης Παπαδόπουλος, Μαρία Θεοχάρη, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Αμοιρίδης Αργύρης Λαφαζάνης, Ελένη Τσαούση, Χρήστος Μαγκούφης, Χρήστος Χάϊδος, Μιχάλης Παντούλας, Γιώργος Φραγγίδης και Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Οι 28 βουλευτές αναφέρουν ότι στόχος τους είναι «να ανοίξει ένας κύκλος διαλόγου «αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού για τη χώρα και το λαό μας».

Οι βουλευτές εκτιμούν ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος για έναν τέτοιο διάλογο, υπό την προϋπόθεση ότι η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής θα έχει θετική έκβαση και ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συμπληρώνεται «μια δίχρονη περίοδος προσπαθειών για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ρύθμισης των δανειακών αναγκών και του χρέους της χώρας».
Ως κύριους άξονες του διαλόγου οι βουλευτές προτείνουν:
- Την άμεση αποφασιστική ανακατανομή των βαρών της κρίσης μέσα από τον αναδρομικό έλεγχο και τη σύλληψη του πλούτου που αποκτήθηκε σε όλους τους τομείς της παραοικονομίας, που δρα για δεκαετίες στη χώρα. Για τον ίδιο λόγο ζητούν στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο να υπάρξουν ουσιαστικά δείγματα γραφής, μιας αλλαγής πορείας.
-Την αντιμετώπιση της κρίσης του εθνικού μοντέλου συσσώρευσης μιας κρατικής οικονομίας διανομής με στόχο την εξειδίκευση ενός παραγωγικού αναπροσανατολισμού της οικονομίας και της κοινωνίας.
-Την ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος της χώρας, του νέου μοντέλου οργάνωσης της δημοκρατίας, του κράτους και των κοινωνικών θεσμών από την αναθεώρηση του συντάγματος έως τις μορφές λειτουργίας μιας άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας.
-Την αντιμετώπιση της διεθνούς συστημικής κρίσης, της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός ανεξέλεγκτου διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με την οικοδόμηση διεθνών εναλλακτικών συμμαχιών της χώρας.

.