Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πρωτάθλημα ασανσέρ: Από 14 σε 18 και από κει οριστικά σε 16 ομάδες με περιπετειώδη αποχώρηση της Ξάνθης

Ο εκπρόσωπος της ομάδας Βασ. Κοντοβαζαινίτης αποχώρησε από τη γενική συνέλευση προαναγγέλοντας δικαστική προσφυγή της απόφασης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Οριστικά και αμετάκλητα το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας που ξεκίνησε τον Αύγουστο με 14 ομάδες, στην πορεία και για λίγες μέρες οι ομάδες έγιναν 13 (πρωτόδικη απόφαση τιμωρίας Αστέρα Τρίπολης), θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με 16 ομάδες. Έστω και την τελευταία στιγμή, στη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού αποφεύχθηκε το πραξικόπημα για 18 ομάδες. Η λίγκα δεν έβγαλε την ομόφωνη απόφαση που ζητούσε η ΕΠΟ, καθώς πέντε ΠΑΕ ζήτησαν να μονιμοποιηθεί καθεστώς με πρωτάθλημα 18 ομάδων, να μην έχει προσωρινό χαρακτήρα ή να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Για “κωλοτούμπα” έκανε λόγο ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης .
Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Απόστολος Παπουτσάκης εξήγησε τους λόγους που ανάγκασαν το συνεταιρισμό να κάνει πίσω: "Ήταν θέση της ΕΠΟ να γίνει το πρωτάθλημα ξανά με 16 ομάδες. Δεν έγινε ψηφοφορία, θα γίνει αύριο. Ένα από τα πολλά προβλήματα ήταν και αυτό. Έπρεπε να πέσουν πέντε ομάδες, αν ίσχυσε για έναν χρόνο, για να επανέλθει η ισορροπία στη Σούπερ Λίγκα, όπου θα πέφτουν τρεις ομάδες και θα ανεβαίνουν τρεις. Υπήρξαν και τεχνικά προβλήματα, αλλά και το οικονομικό ζήτημα απασχόλησε τις ομάδες".

Ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης, ο Ατρόμητος, η Κέρκυρα και ο Παναιτωλικός συμφωνούσαν με την αύξηση των ομάδων σε 18, όμως ζητούσαν μονιμοποίηση και όχι επαναφορά στις 16 τη σεζόν 2012-13 με 5 υποβιβασμούς. Αυτό εκνεύρισε τόσο τον εκπρόσωπο της Ξάνθης, όσο και τον Κώστα Πηλαδάκη, καθώς χρειαζόταν ομόφωνη απόφαση για να διαβιβαστεί στην ΕΠΟ το αίτημα.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι να καλυφθούν θέσεις της ομάδας Α και της ομάδας Β. Το μεσημέρι του Σαββάτο η Σούπερ Λίγκα θα συνεδριάσει, αλλά και πάλι δύσκολα θα παρθεί απόφαση, όσο ισχύει η προσωρινή διαταγή για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η συνέλευση ήταν ταραχώδης μέσα κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων. Ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ξάνθη, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης αποχώρησε από τη διαδικασία τονίζοντας ότι ανάλογα με την απόφαση που θα παρθεί πιθανόν να κινηθεί νομικά η ακριτική ΠΑΕ.

“Η ΠΑΕ Ξάνθη έχει κάνει μία πρόταση στο προηγούμενο συμβούλιο, προκειμένου να ξεφύγουμε από αδιέξοδο, να μείνουν οι ομάδες 18 σε μόνιμη βάση. Το συμβούλιο την είχε κάνει ομόφωνα δεκτή και σήμερα μας είπαν ότι η ΕΠΟ υιοθετεί αυτή την πρόταση με την προϋπόθεση, οι ομάδες τη σεζόν 2013-14 να γίνουν πάλι 16. Εμείς αυτό το θέμα δεν μπορούμε να το συζητήσουμε, γιατί θα φανεί ότι θέλουμε να βοηθήσουμε φίλους ή ανθρώπους που πρέπει να εξυπηρετηθούν, να βολέψουμε τους δικούς μας και μετά να επιστρέψουμε στα παλιά. Είπαμε ότι αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε και προτείναμε να συνεχίσουμε με 14 ομάδες και όταν τελειώσουν τα δικαστήρια να γίνουν ξανά 16 οι ομάδες. Ή θα γίνουν 18 οι ομάδες σε μόνιμη βάση, όπως λέμε εμείς ή καλύτερα να μείνουν 14. Η Ξάνθη δηλώνει ότι αν η απόφαση που θα πάρει η συνέλευση δεν είναι σωστή, θα την προσβάλει με κάθε νόμιμο τρόπο.”

.