Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Από την Θράκη θα ξεκινήσει η κοινωνική εργασία

Σε ένα μήνα από τώρα θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες προκηρύξεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΣΕΠ θα εμπλακεί άμεσα στον έλεγχο των προσλήψεων

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σε ένα μήνα από τώρα θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες προκηρύξεις στη Θράκη για το πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας, για τις οποίες το ΑΣΕΠ θα εμπλακεί άμεσα στον έλεγχο των προσλήψεων.


Αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Οικονομικό Ρεπορτάζ, του δημοσιογράφου της ΝΕΤ Σπύρου Φρεμεντίτη, σε ένα από τα νομοσχέδια για τα οικονομικά μέτρα, σε μία παράγραφο θα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο πολυσυζητημένο αυτό θέμα. Όπως είχε τονίσει και σε παλιότερες δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αν τελικά στην όλη διαδικασία των προσλήψεων, δεν θα ασκούσε έλεγχο το ΑΣΕΠ, το πρόγραμμα τελικώς θα πάγωνε ! Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας, θα πρέπει να ξέρουν, από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσουν οι προκηρύξεις, θα περάσει ένα δεκαήμερο για την υποβολή, επεξεργασία των αιτήσεων και στα μέσα Νοέμβρη, θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα, με πρώτη τη Θράκη και γενικά πρώτη την Ελληνική Περιφέρεια!

Για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, μετά και από τις τελευταίες διευκρινήσεις, αφορά τους Δημοσίους Υπαλλήλους που βρίσκονται 2 χρόνια πριν από τη σύνταξη και οι οποίοι μετά την εφεδρεία, όταν θα πάρουν τη σύνταξή τους, αυτή δεν θα θιγεί, όπως δεν θα θιγεί και το εφ' άπαξ τους. Το μόνο που μένει να διευκρινισθεί είναι πόσο θα περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι για να βγουν στη σύνταξη και εφόσον δεν θα πληρώνονται, πως θα ανταποκρίνονται στα έξοδα των δανείων τους, της καθημερινότητας τους, τους λογαριασμούς σε ΟΤΕ και ΔΕΗ κ.α. Δεν έχει γίνει καμμία διευκρίνιση επ' αυτού από την κυβέρνηση.

Σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο, καθορίσθηκε πλαφόν ανώτατης αμοιβής όλων στα 2.700 μικτά, συμπεριλαμβανομένου και του πριν παραγωγικότητας(σ.σ κυρίως για τους υπαλλήλους των Εφοριών και των τελωνείων, που ασχολούνται με την είσπραξη εσόδων). Συγκεκριμένα ο βασικός μισθός του νεοεισερχόμενου Δημοσίου Υπαλλήλου που είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης(ΥΕ) είναι στα 780 ευρώ καθαρά. Για τον Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) στα 858 καθαρά. Για τον Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) στα 1.037 καθαρά. Για τον Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) στα 1.092 ευρώ καθαρά.

Πέρα από το ενιαίο μισθολόγιο θα καθιερωθεί και βαθμολόγιο, όπου μέσα από αυτό θα μπορούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, να αυξήσουν το μισθό τους, εφόσον ανεβούν τους έξι βαθμίδες. Οι έξι βαθμίδες είναι οι εξής ξεκινώντας από την πιο χαμηλή: στ, ε, δ, γ, β, α. Οι υπάλληλοι ΥΕ μπορούν να ανέβουν 4 βαθμίδες (σ.σ. δηλαδή μέχρι τη βαθμίδα γ), οι υπάλληλοι ΔΕ 5 βαθμίδες, (σ.σ. δηλαδή μέχρι τη βαθμίδα β και οι ΤΕ και ΠΕ φτάνουν μέχρι και την βαθμίδα α. Η εξέλιξη από την βαθμίδα στ στην ε αυξάνει το μισθό 10%, από ε στη δ 15%, από δ στη γ 15%, από τη γ στη β 20%, από τη β στην α 10%. Έτσι ο μισθός για τους ΤΕ θα φτάσει στα 1.992 ευρώ και για τους ΠΕ 2.096 ευρώ!


Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/