Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινομένων

Προβλέπονται τις επόμενες ώρες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια, τα οποία όμως αναμένεται να πλήξουν όλη τη χώρα και θα ενταθούν

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αισθητή ήταν από το βράδυ του Σαββάτου η αλλαγή του καιρού όπως προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι. Βροχές πλήττουν άρχισαν να πλήττουν κυρίως τη δυτική Ελλάδα, ενώ ισχυροί άνεμοι έπνεαν στα πελάγη, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από και προς την Κρήτη. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή και τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα.


Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας αναμένονται την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, έως 11 βαθμούς, η οποία θα αρχίσει να γίνεται αισθητή την Κυριακή από τα δυτικά και βόρεια και τη Δευτέρα και στις υπόλοιπες περιοχές.



Βέβαια, μπορεί το Δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ να προβλέπει βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια, όμως τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν όλη τη χώρα και θα ενταθούν τις επόμενες ώρες επηρεάζοντας και την Θράκη.

Αναλυτικά το Δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει:

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τα δυτικά το βραδύ του Σαββάτου 08-10-2011 που θα επηρεάσει σταδιακά την Κυριακή 09-10-2011 όλη τη χωρά με Κυριακή χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις άνεμους και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) το Σαββάτου 08-10-2011, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Κρήτη και το ανατολικό αιγαίο, οι οποίες τις βράδυνες ώρες και κυρίως τη νύχτα προς την Κυριακή 09-10 θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χωρά.

Β) την Κυριακή 09-10-2011 προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Γ) τη Δευτέρα 10-10-2011 τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστώ σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

.