Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Συναγερμός απέτρεψε τα χειρότερα στο 4ο γυμνάσιο Κομοτηνής

Εισβολή διαρρηκτών το βράδυ της Πέμπτης, οι οποίοι έσπασαν με λοστό την εξώπορτα του και με κλωτσιά την πόρτα του κυλικείου, αφαιρώντας κέρματα  και προκαλώντας ζημιές

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο ήχος του συναγερμού και η άμεση επέμβαση της αστυνομίας και της διεύθυνσης του σχολείου, απέτρεψαν τα χειρότερα στο 4ο γυμνάσιο Κομοτηνής, όπου το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε εισβολή διαρρηκτών. Ήταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ όταν οι άγνωστοι διαρρήκτες, αφού παραβίασαν με λοστό τη νότια μεταλλική εξώπορτα του κεντρικού κτηρίου του γυμνασίου και έσπασαν με κλωτσιά την πόρτα του κυλικείου αφαίρεσαν περίπου 20 ευρώ σε κέρματα, προκαλώντας παράλληλα μικρές υλικές ζημιές. Με την είσοδο των δραστών στο χώρο ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και κατέφθασε ο διευθυντής του σχολείου Ματθαίος Μαθιουδάκης και περιπολικό του τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής.

Η πρώτη εικόνα που αντίκρισε ο κ. Μαθιουδάκης ήταν παραβιασμένη και ορθάνοιχτη τη μεταλλική πόρτα, από την οποία μάλιστα οι δράστες είχαν σπάσει και το μεταλλικό χερούλι. «Με λοστό παραβιάστηκε η πόρτα του σχολείου, ενώ έσπασαν και την πόρτα του κυλικείου, έκαναν ζημιές και πήραν λίγα χρήματα σε κέρματα. Υπάρχει όμως κάτι με βάζει σε σκέψεις. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει απόπειρα κατάληψης και επειδή χτυπούσε συνέχεια ο συναγερμός αναγκαστήκαμε να τον αλλάξουμε για να μην χτυπάει στην Ασφάλεια την ημέρα. Μπαίνοντας στο σχολείο αμέσως μετά τη διάρρηξη, διαπίστωσα ότι το καπάκι του συναγερμού ήταν ανοιχτό. Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν κωδικό, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ευτυχώς είχαμε αλλάξει τον κωδικό, οπότε χτύπησε σε εμένα και στην αστυνομία και μόλις τον άκουσαν βέβαια οι δράστες εξαφανίστηκαν», ανέφερε στο «Χ» ο διευθυντής του σχολείου.


Και στο παρελθόν στόχος διαρρηκτών το σχολείο

Ο ήχος του συναγερμού απέτρεψε τους διαρρήκτες να εισέλθουν στο γραφείο της διεύθυνσης, όπου υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μηχανήματα αξίας και φυσικά τα αρχεία του σχολείου. Δεν είναι η πρώτη φορά που κλέφτες βάζουν στόχο το 4ο γυμνάσιο Κομοτηνής. Και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί κλοπές, έκανε γνωστό ο κ. Μαθιουδάκης, γι’ αυτό και ελήφθησαν μέτρο, όπως η τοποθέτηση συναγερμού.

«Το σχολείο είναι στην άκρη της πόλης, ειδικά τη νύχτα από την δυτική πλευρά δεν κυκλοφορεί τίποτα. Από μπροστά είναι ο δρόμος και δίπλα το στρατόπεδο, αλλά δεν έχει σκοπούς, ενώ από την άλλη είναι το γυμναστήριο που λειτουργεί ως κάλυψη από το δρόμο. Γι’ αυτό κάποιοι μπαίνοντας είναι ανενόχλητοι. Βέβαια μπαίνοντας μέσα τους συνέλαβε ο συναγερμός και ευτυχώς δεν έκαναν περισσότερες ζημιές. Ο φόβος μου είναι να μην πάθουμε αυτά που έπαθε το 3ο λύκειο», είπε ο διευθυντής.


Αποκαταστάθηκαν άμεσα οι ζημιές

Το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά τη διάρρηξη, στο 4ο γυμνάσιο Κομοτηνής η αποκατάσταση των ζημιών βρισκόταν σε εξέλιξη, αφού η διεύθυνση έκανε γρήγορες ενέργειες. Συνεργεία κλήθηκαν να επισκευάσουν τη μεταλλική πόρτα και να τοποθετήσουν επιπλέον λουκέτα. «Σαν υπάλληλος πρέπει να προστατέψω την περιουσία του ελληνικού λαού και να μην τον επιβαρύνω σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές επιπλέον», είπε μιλώντας στο «Χ» ο κ. Μαθιουδάκης, που σκέφτεται ακόμα αν εξασφαλίσει κάποια χρηματοδότηση να αντικαταστήσει την πόρτα του γραφείου της διεύθυνσης με μια θωρακισμένη, ώστε να εξασφαλίσει την προστασία αρχείων του σχολείου.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/