Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Μισό δισ. ευρώ διαρρέει κάθε χρόνο μόνο προς τη Βουλγαρία

Πρωτοβουλία της βουλευτού Έβρου Όλγας Ρενταρή - Τέντε στην Βουλή για την αθρόα διαρροή καταναλωτών προς τις γειτονικές χώρες

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Όλγα Ρενταρή Τέντε κατέθεσε με πρωτοβουλία της ερώτηση, που συνυπογράφουν άλλοι 4 Βουλευτές παραμεθορίων περιοχών, προς τους Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοϊδη και Οικονομικών κ. Βενιζέλο για την αθρόα διαρροή καταναλωτών προς τις γειτονικές χώρες.

Στην Ερώτησή τους οι Βουλευτές αναφέρονται στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις ακριτικές περιοχές όπου οι πολίτες βλέποντας το εισόδημά τους να μειώνεται, καταφεύγουν αθρόα προς τις φθηνότερες γειτονικές χώρες, συμπιέζοντας την τοπική εμπορική επιχειρηματικότητα. Το φαινόμενο αυτό έχει οδηγήσει 1 στις 4 εμπορικές επιχειρήσεις της παραμεθορίου σε κλείσιμο, ενώ πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ διαρρέουν κάθε χρόνο μόνο προς τη Βουλγαρία. Τέλος, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα είδη καθημερινής κατανάλωσης όπως το ψωμί και η βενζίνη.

Με βάση τα παραπάνω οι Βουλευτές ερωτούν τους Υπουργούς ποια μέτρα και ποιες πολιτικές προτίθενται να υιοθετήσουν για να σταματήσει αυτή η διαρροή και αν σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία ζώνη χαμηλότερης φορολογίας για τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών.

.