Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Συνεργασία του λιμανιού Αλεξανδρούπολης με αυτό του... Μπουργκάς

Αφού δεν γίνεται ο αγωγός,
τουλάχιστον ανέπτυξαν
στρατηγική συνεργασία οι
διοικήσεις των δύο λιμένων

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Νέους δρόμους στενής συνεργασίας άνοιξαν οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των λιμένων Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Burgas της Βουλγαρίας.

Στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2011, οι οργανισμοί λιμένος Καβάλας και Αλεξανδρούπολης μετείχαν στο συνέδριο που οργανώθηκε από την Ένωση Λιμένων Μαύρης Θάλασσας (Black & Azov Seas Ports Association) στο Burgas της Βουλγαρίας, στο οποίο μετείχαν λιμάνια από τη Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Τουρκία και Γεωργία.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας τη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι συζητήσεις των δύο λιμένων της βόρειας Ελλάδας με το λιμάνι του Burgas, για την από κοινού δημιουργία ενός διαδρόμου συνδυασμένων μεταφορών που θα ξεκινά από τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης και θα καταλήγει στο λιμάνι του Burgas, παρέχοντας μια αξιόπιστη και ανταγωνιστική λύση στη διέλευση των στενών του Βοσπόρου.

Οι επαφές μεταξύ των τριών λιμένων είχαν ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού και πρόκειται να εντατικοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Παράλληλα με τη συγκεκριμένη στόχευση, τα τρία λιμάνια αποφάσισαν να διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες συνεργασίας που τους παρέχουν τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.


Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/