Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Πάνε να καταργήσουν την Θεία Λειτουργία από την ΕΡΤ

"Ευτυχώς ο Ελληνικός λαός...δεν πάσχει από Απαιδευσία", σχολιάζει με άρθρο της η ορεστιαδίτισσα αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ Βασιλική Τζότζολα
                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ



Γράφει η Βασιλική Τζότζολα, Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

Την 25η Μαρτίου 2011, η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει την προβολή της εκπομπής «Αρχονταρίκι», πρώτης σε θεαματικότητα στην πρωινή Κυριακάτικη ζώνη, επί 19 έτη. Στη θέση της προβάλλεται εκπομπή που έχει περίπου τον τίτλο «αυτοί που πήραν τα βουνά»…

Το Πάσχα του 2011, με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9,84» δεν κάλυψε της Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος. Κάποιοι από το Δήμο ψέλλισαν ότι ενοχλούνται 1,5 εκ. Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα… Την εικαζόμενη ενόχληση αντελήφθη μόνο … ο Δήμος!

Από εχθές έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή πληροφόρηση ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ ετοιμάζεται να διακόψει την προβολή της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας. Αν δεν αποδειχθεί παραφιλολογία:

• 1ον: συνιστά άλλη μια απόδειξη της εφαρμογής στη δημόσια ενημέρωση του δόγματος του 4ου Δρόμου της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Ένα δόγμα που προασπίζονται όσοι δεν αντιλαμβάνονται τί εννοεί ο Ζακ Ντελόρ όταν λέει: «μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κάθε εθνικό κράτος είναι αναντικατάστατο και αδιαπραγμάτευτο».

• 2ον: συνιστά άλλο ένα βήμα στη συστηματική προσπάθεια αποδόμησης κεντρικών στοιχείων της Ελληνικής συνοχής. Κάποιοι ιθύνοντες νόες προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί να θέτουν υπό αμφισβήτηση θεμελιώδη στοιχεία της νοηματοδότησης του Κοινού των Ελλήνων, στο όνομα καμιάς «πολυπολιτισμικότητας»!

• 3ον: το ζήτημα δεν αποτελεί απλώς προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος του συνόλου – σχεδόν – των Ορθοδόξων τηλεθεατών. Διότι αυτή είναι η εύκολη μομφή και η ακόμη ευκολότερη απάντηση. Είναι θέμα Τελετουργικό και μείζον θέμα Παράδοσης. Όποιο στοιχείο της Παράδοσης δεν ενοχλεί την προσαρμογή στο Μέλλον, δηλαδή την πρόοδό μας (όπως θα έλεγαν άλλοι) ΔΕΝ το αλλάζουμε και ΔΕΝ το καταργούμε.

Παραπέμπω σε δύο παραδείγματα «εκτός τειχών». Το πρώτο αφορά στην παρουσία των μελών της Αγγλικής Βουλής των Λόρδων με την παραδοσιακή τους στολή σε κάθε γιορτή προς τιμήν της Βασίλισσας στο Αββαείο του Westminster. Το δεύτερο αφορά στη φράση που είναι τυπωμένη με μικρή αλλά ευκρινή γραμματοσειρά στο Αμερικανικό Δολάριο: “In God We Trust”.

Όποιος μένει ακίνητος, δε χρειάζεται σταθερές. Όποιος καταρρέει, δε χρειάζεται σταθερές. Όταν κινείσαι, όμως, έχεις ανάγκη από σταθερές. Όσο πιο γρήγορη η κίνησή σου, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για ισχυρές σταθερές. Η Κυβέρνηση συνεχώς αποδομεί τις σταθερές του Ελληνικού λαού και δεν τον βοηθά να προχωρήσει πιο γρήγορα. Τον γονατίζει. Ευτυχώς ο Λαός ξέρει να αντιστέκεται. Και κυρίως .. δεν πάσχει από Απαιδευσία…


Πηγή:  http://www.amen.gr/