Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Kρουαζιερόπλοιο με 600 επιβάτες έφτασε στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Σταμάτησαν πιο πριν σε Σάμο και Χίο, σήμερα ανακαλύπτουν την Θράκη ενώ θα συνεχίσουν την πορεία τους σε Βόλο, Μύκονο και Ρόδο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με 600 επιβάτες από την Κύπρο έφτασε χθες στις 7 το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το κρουαζιερόπλοιο ΣΑΛΑΜΙΣ , που προέρχεται από την Κύπρο. Προχθές αγκυροβόλησε στην Σάμο, όπου οι επιβάτες ξεναγήθηκαν στο Καρλόβασι κι άλλα αξιόλογα σημεία του νησιού, αφού προηγουμένως είχαν επισκεφθεί την Χίο και σήμερα ανακαλύπτουν την Θράκη.

Στην περιοχή μας οι επιβάτες θα μοιραστούν γιατί έχουν δύο επιλογές. Όπως πληροφορούμαστε δύο λεωφορεία θα επισκεφθούν Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Φιλίππους, ενώ οι υπόλοιποι θα περιηγηθούν στον Έβρο, όπου θα μεταβούν στο κέντρο ενημέρωσης των Λουτρών για το Δέλτα του Έβρου, στο μοναστήρι της Κορνοφωλιάς, στο μουσείο Μετάξης Σουφλίου και στο δάσος της Δαδιάς, αξιοποιώντας κατά το καλύτερο τρόπο την ολοήμερη παραμονή τους.

Στην όλη διαδικασία εμπλέκεται το τουριστικό γραφείο Θράκη Τουρς και ο Ζήσης Κουρτίδης με εμπειρία στα ταξιδιωτικά, που κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε οι Κύπριοι επισκέπτες να περάσουν καλά και να πάρουν όσες περισσότερες εμπειρίες και εικόνες από τον τόπο μας.

Οι επιβάτες αυτής της κρουαζιέρας έχουν ήδη δει την Χίο και Σάμο, ενώ μετά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα κατευθυνθούν σε Βόλου, Τήνο, Μύκονο και Ρόδο. Οι επαγγελματίες της Κομοτηνής και των άλλων πόλεων θα πρέπει να δουν τις δυνατότητες του τουρισμού κρουαζιέρας με τους επιβάτες, που σε σύντομο χρόνο γνωρίζουν πόλεις και τα αξιοθέατά τους. Αφού ανοίγει ο τουρισμός της κρουαζιέρας, να υπάρξει και κάποια ετοιμότητα των ντόπιων επαγγελματιών, ώστε να μπορούν στον ελεύθερο χρόνο των τουριστών να προωθούν τα τοπικά μας προϊόντα. Κάποιοι πρέπει να κινηθούν αναλόγως κάνοντας τις σχετικές επαφές και με το κυπριακό γραφείο των κρουαζιερών.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/