Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ονομάστηκαν οι νέοι αστυφύλακες στο Διδυμότειχο

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ

Παρουσία εκατοντάδων συγγενών και φίλων ονομάστηκαν οι νέοι αστυφύλακες οι οποίοι αποφοίτησαν από τη σχολή αστυνομίας Διδυμοτείχου. Οι νέοι αστυφύλακες θα ενταχθούν σε αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας. Την ΕΛΑΣ στην τελετή εκπροσώπησε ο αστυνομικός διευθυντής ΑΜΘ ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Λουπεϊδης.



ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ 02-10-2011

Νέες και νέοι Αστυφύλακες·

με την ολοκλήρωση της φοίτησή σας στη Σχολή, έφθασε σήμερα η πολυπόθητη στιγμή της ονομασίας σας.

Κατά το διάστημα αυτό, προσπαθήσαμε όλοι, εκπαιδευτικό και διδακτικό προσωπικό, να σάς μεταδώσουμε όχι μόνο τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις που απαιτούνται για να ανταποκριθείτε στο δύσκολο έργο σας, αλλά κυρίως να σάς εμφυσήσουμε αρχές και αξίες διαχρονικές, που προάγουν τον αστυνομικό ως άνθρωπο στο κοινωνικό σύνολο.

Προσπαθήσαμε να σάς καλλιεργήσουμε αρχές και αξίες που θα σάς καταξιώσουν στη συνείδηση των συναδέλφων σας, των προϊσταμένων σας και ιδίως να σάς καταξιώσουν στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη.

Σ’ αυτή την επιλογή δώσαμε προτεραιότητα, γιατί πιστεύουμε ότι ο μεγαλύτερος πλούτος που μπορεί να συλλέξει ένας άνθρωπος στη ζωή του, είναι η ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ. Είναι η κατάκτηση της κοινωνικής αποδοχής.

Με πολύ υπομονή και πατρική στοργή, κτίσαμε πάνω στα θεμέλια που είχαν τοποθετήσει οι γονείς σας.

Στόχος μας ήταν να διαμορφώσουμε προσωπικότητες αστυνομικών, με αυξημένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Προσωπικότητες, που να έχουν συνειδητοποιήσει ότι η εξουσία που κατέχουν, πηγάζει από το λαό και πρέπει να ασκείται υπέρ αυτού και του έθνους.

Ενός λαού που θέλει τον αστυνομικό δίπλα του, στις δύσκολες στιγμές του.

Τον θέλει να του δείχνει σεβασμό και ταυτόχρονα να εμπνέει ο ίδιος σεβασμό.

Να συμπεριφέρεται σε όλους τους πολίτες με ευγένεια δίχως προκαταλήψεις, για να αισθάνονται όλοι, ότι δεν υπάρχουν ευνοούμενοι και διωκόμενοι πολίτες.

Η ηγεσία μας, την οποία επάξια εκπροσωπεί ο ταξίαρχος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ. και Θ., θα σάς προφυλάσσει θεσμικά και διοικητικά, ώστε να επιτελείτε αποτελεσματικά το έργο σας.

Νέες και νέοι Αστυφύλακες·

Η χώρα μας είναι μια ασφαλής χώρα.

Ο πολίτης που ζει στην ελληνική επικράτεια, παρά την οικονομική συγκυρία, η οποία προκαλεί αρνητικές παραμέτρους που ευνοούν τις έκνομες συμπεριφορές, απολαμβάνει σε μεγάλο βαθμό μια ήρεμη καθημερινότητα, η οποία του δίνει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί στη μόρφωσή του, στην εξασφάλιση του επιούσιου, στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, στη πολιτική του δράση, στη ψυχαγωγία του.

Αυτό όμως, δεν θα πρέπει να μάς εφησυχάζει. Η ανθρωπότητα σήμερα διανύει μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη συμπίεση των κοινωνικών μαζών και τη δημιουργία μεγάλων μεταναστευτικών ροών. Η Ελλάδα πλέον, είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία κι αυτό θα πρέπει να το διαχειριστούμε μέσα στα πλαίσια της ισονομίας και της κατανόησης και όχι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Νέες και νέοι αστυφύλακες·
από αύριο ανοίγει ένας μεγάλος κύκλος της ζωής σας. Ο κύκλος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

- Πορευτείτε με θάρρος και αυτοπεποίθηση.

- Αντισταθείτε σε κάθε είδους προκλήσεις, πειρασμούς και εύκολες λύσεις που ευτελίζουν το λειτούργημά μας.

- Βαδίστε το δρόμο της αρετής. Το δρόμο της νομιμότητας, το δρόμο της δικαιοσύνης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το δρόμο της δημοκρατίας.

- Εξασφαλίστε σε κάθε πολίτη που ζει σ’ αυτή τη χώρα την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Κάθε άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα, είτε είναι Έλληνας ή αλλοδαπός, είτε είναι έγχρωμος ή λευκός, είτε είναι χριστιανός ή μουσουλμάνος, είτε είναι πλούσιος ή φτωχός, είτε είναι καθαρός ή ατημέλητος στην εμφάνιση

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ
ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ
ΚΑΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.

- ΣΑΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ,

από εδώ από το ακριτικό Διδυμότειχο, στην Ελληνική κοινωνία και για άλλη μια φορά, συγχαίρω εσάς αλλά και τους γονείς σας, που θυσίασαν τόσα πολλά γι’ αυτή τη ΜΕΡΑ.
-Σήμερα τούς δικαιώνετε. Τούς κάνετε υπερήφανους. Γι αυτό, τα δακρυσμένα μάτια τής μάνας που βλέπω εκεί απέναντι, μη τα ξεχάσετε ποτέ. Μη τα λησμονήσετε όσο μακριά κι αν βρίσκεστε. Δεν προσδοκούν τίποτε, παρά την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Μη τούς τα στερήσετε ποτέ.

Τέλος, όλοι μαζί σάς ευχόμαστε: Να έχετε Υγεία και καλή επιτυχία στο έργο σας.

Κλείνοντας, σάς καλώ να αναφωνήσετε
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/