Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ονομάστηκαν νέοι αστυφύλακες και στην Κομοτηνή, παρουσία και του Χρ. Παπουτσή

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων σε 608 νέους Αστυφύλακες της 15ης εκπαιδευτικής σειράς (2009-2011).

Στην δοξολογία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κωνστάντιος.

Ως τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή ονομασίας, παρέστη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Επιτελείου, Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ και το Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΜΠΑΛΑΓΚΑ τους οποίους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αθανάσιος ΣΥΡΡΟΣ.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Παύλος ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ, ο Βουλευτής Νομού Ροδόπης κ. Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Γεώργιος ΜΑΝΑΝΑΣ, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος κ. ΠΑΥΛΑΚΑΚΗΣ Βασίλειος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και πλήθος γονέων, συγγενών και φίλων των νέων αστυφυλάκων.

Ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής Αστυνόμος Α’ κ. Γεώργιος ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ανάγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, με την οποία απηύθυνε συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για σας και κατέχει στο οδοιπορικό της ζωής σας, μια θέση ξεχωριστή, γιατί σηματοδοτεί το τέρμα μιας απαιτητικής και πολυεπίπεδης εκπαιδευτικής πορείας που έχει μοναδικό στόχο να αποκτήσετε όλα τα εφόδια, που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στο δύσκολο έργο σας και ταυτόχρονα είναι το χάραγμα, η απαρχή μιας νέας εκκίνησης, μιας νέας αφετηρίας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε όμως, ότι η εκπαίδευση και η γνώση δεν τελειώνουν εδώ και συνεχίζονται με την «δια βίου εκπαίδευση». Μη λησμονείτε ότι η εξέλιξη σήμερα, απαιτεί, διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ απένειμε τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες, μαζί με τον Προϊστάμενο Επιτελείου, Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ. Επίσης πτυχία απένειμε και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σήμερα ήταν ημέρα χαράς και δικαίωσης των προσπαθειών αυτών των νέων παιδιών, που είναι οι νέοι αστυνομικοί, οι νέοι αστυφύλακες, αλλά και των οικογενειών τους, που με κόπους και θυσίες σπούδασαν και στήριξαν αυτά τα νέα παιδιά, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να αποφοιτήσουν και να ορκιστούν σήμερα στην Πατρίδα, για να υπερασπιστούν τους Νόμους, το Σύνταγμα και πάνω απ’ όλα τα δικαιώματα των πολιτών. Ο αγώνας μας είναι αγώνας συλλογικός, είναι αγώνας της ελληνικής κοινωνίας, για την νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών. Για τη νομιμότητα στη λειτουργία του κράτους, έτσι ώστε να μπορέσουμε με σκληρή προσπάθεια στα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουμε την Ελλάδα των ονείρων μας σε υγιείς βάσεις, όπου δεν θα υπάρχει ανομία και θα κυριαρχεί η ασφάλεια και η κοινωνική δικαιοσύνη».

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι Ανωτέρα Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών.

Αποστολή της σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

.