Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Πολλά τα σκουπίδια αλλά πολλοί και οι εθελοντές στο Λάγος

Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών και του Αλσυλλίου στο Πόρτο Λάγος πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου με πρωτοβουλία του Υπολιμεναρχείου Λάγους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών και του Αλσυλλίου στο Πόρτο-Λάγος πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου με πρωτοβουλία του Υπολιμεναρχείου Λάγους.

Την πρωτοβουλία του Λιμενάρχη Δ. Συμεωνίδη υποστήριξε ο Δήμος Αβδήρων που διέθεσε ό,τι απαιτήθηκε, συμμετείχαν πλήθος εθελοντικών οργανώσεων ενώ την προσπάθεια συνέδραμαν χορηγοί από την Ξάνθη .

Η προσέλευση των εθελοντών ήταν αρκετά μεγάλη και το έργο του καθαρισμού στις ακτές και το αλσύλλιο αρκετά επιτυχημένο. Αυτό που προξένησε εντύπωση ήταν ο όγκος των σκουπιδιών που είχαν αφήσει ασυνείδητοι πολίτες στην περιοχή καθώς οι εθελοντές συγκέντρωσαν ιδιαίτερα μεγάλο όγκο σκουπιδιών, γεμίζοντας ένα φορτηγό του Δήμου Βιστωνίδας. Παρών με ανάλογη περιβολή και ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης που συμμετείχε στον καθαρισμό, όπως και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Ντίνος.


Ευχαριστίες και απονομές μετά το τέλος του καθαρισμού

Μετά το τέλος του καθαρισμού ο Λιμενάρχης Δημήτρης Συμεωνίδης ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους και προσέφερε αναμνηστικά διπλώματα στο Δήμο Αβδήρων καθώς και τις οργανώσεις που ήταν, μεταξύ άλλων, η ΤΗΛΕΘΡΑ, ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος, ο Σύλλογος Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του Λάγους, οι άνδρες της A Security και άλλοι.

Ο Λιμενάρχης εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή όλων και την υποστήριξη της προσπάθειας, επεσήμανε ότι η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα καθαρισμού των ακτών, καθώς αυτή πρέπει να γίνεται τόσο πριν τη θερινή περίοδο, όσο και μετά της χρήση των ακτών από τους λουόμενους και τους επισκέπτες.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/