Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Πολλά τα θύματα της Commercial Value στην Κομοτηνή

Ετοιμάζεται βροχή μηνύσεων και αγωγών κατά των υπευθύνων της εταιρίας κεντρικά και τοπικά


ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ;

Την κινητοποίηση όσων ζημιώθηκαν από ασφαλιστικά συμβόλαια της Commercial Value θα επιδιώξουν δύο δικηγόροι που πήραν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους πριν εκπνεύσουν οι προθεσμίες για την διεκδίκηση των ποσών που έχασαν. Ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν ανήκει και ο ίδιος στα θύματα όπως και πάρα πολλοί συμπολίτες μας.

“Yπάρχουν πάρα πολλά θύματα και στον νομό Ροδόπης, είτε αφορά τους χριστιανούς είτε τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, εμείς με τον συνάδελφο Χρήστο Χατζηπέμου λάβαμε μια πρωτοβουλία προκειμένου να ασκήσουμε αγωγές κατά της Commercial Value και κατά της Τράπεζας. Πρέπει να ξέρετε ότι είναι ο μοναδικός νομός η Ροδόπη όπου οι άνθρωποι, που δεν έχουν καταθέσει αγωγή. Βρισκόμασταν βέβαια στα όρια της παραγραφής, δεν έχει παραγραφεί ακόμη η αξίωση, οπότε συνδιοργανώνουμε μια εκδήλωση την επόμενη Παρασκευή στις 18:00 στο ξενοδοχείο «Ανατόλια», καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, χριστιανούς και μουσουλμάνους, οι οποίοι έχουν επενδύσει εμπιστευόμενοι τα χρήματα τους στην Commercial Value και πτώχευσε και ανακλήθηκε η άδεια της και βρίσκονται σε μια αβεβαιότητα, να έρθουν, να ακούσουν, να πουν τις απόψεις τους και να δρομολογήσουμε ότι χρειάζεται σε συνεργασία και με την πανελλήνια ομάδα πρωτοβουλίας που υπάρχει στην Αθήνα προκειμένου να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Eιδάλλως πολύ λυπάμαι αλλά ίσως χαθούν αυτά τα χρήματα.

Εμείς πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη, θα αναπτύξουμε τα νομικά επιχειρήματα μας εκεί…


Θα στραφείτε και κατά της διοίκησης της τράπεζας;

-Και κατά της διεύθυνσης της τράπεζας, στην Ασπίς Bank στην Αθήνα αλλά και τοπικά και κατά της Commercial Value γιατί αυτά τα προϊόντα πουλήθηκαν από αυτή την τράπεζα. Yπάρχουν νομικοί όροι, εξάλλου και στις ανακοινώσεις της ίδιας της τράπεζας και στους ισολογισμούς τους, αυτά φαίνονται ως ζημίες. Τέλος πάντων, τα επιχειρήματα θα τα πούμε στο δικαστήριο.

Είναι πολλά τα θύματα και τα ποσά;

-Είναι πάρα πολλά τα ποσά, πολλοί άνθρωποι ντρέπονται, άλλοι πιστεύουν από την καλοσύνη τους ότι θα αποζημιωθούν, άλλοι πιστεύουν ότι αυτά δεν παραγράφονται ποτέ και κάποτε θα τους επιστραφούν, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια, κάθε απαίτηση παραγράφεται σε ένα συγκεκριμένο διάστημα, έχει οριστεί εκκαθαριστής αλλά δεν γνωρίζουμε ποια είναι η περιουσιακή κατάσταση της ασφαλιστικής εταιρίας και αν θα φτάσουν αυτά τα χρήματα να ικανοποιήσουν όλους τους ασφαλισμένους, άρα πρέπει να στραφούμε και κατά του ελληνικού Δημοσίου, έχουν στραφεί κάποιοι νομικοί συνάδελφοι και κατά της τράπεζας. Εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό εδώ, που είναι πολλοί, να κινήσουν την νόμιμη διαδικασία.

Δεν μπορεί η Ροδόπη, όλοι αυτοί οι επενδυτές να κρύβονται. Αλλιώς με δική τους πλέον ευθύνη διακινδυνεύουν να χάσουν τις οικονομίες τους που με τόσο κόπο επένδυσαν σ’ αυτές τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Άρα όσοι δώσουν το παρόν, θα συμμετέχουν και στις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν;

-Βεβαίως μπορούν να συμμετέχουν και στις νομικέ διαδικασίες, μπορούν να γίνουν μέλη της οργάνωσης που κινείται πανελλαδικά και με συντονισμένες ενέργειες διεκδικούμε αυτά που πρέπει να διεκδικήσουμε. Ψηφίστηκαν κάποιοι νόμοι που αφορούν αυτό το θέμα και μάλιστα ένας πρόσφατος τον Αύγουστο, θα ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό και για αυτό το θέμα.

Μιλάμε για μια μεγάλη απάτη του Ψωμιάδη, που είναι προφυλακιστέος σημειωτέον, αλλά τι να το κάνουμε; Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και πήραμε εμείς αυτή την πρωτοβουλία» αναφέρει ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/