Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου

Ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με σκοπό να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την απόφαση του να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφτεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι τον Κάρολο Παπούλια. Χθες, ο Πρωθυπουργός έλαβε από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης με 153 «ναι» και 145 «όχι».


«Ναι» ψήφισαν οι Μίμης Ανδρουλάκης, Βάσω Παπανδρέου, Χαρά Κεφαλίδου, Δημήτρης Λιντζέρης, Εύα Καϊλή και η κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία -με απόφαση του Γ. Παπανδρέου- επανεντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Απούσες ήταν οι κυρίες Μιλένα Αποστολάκη και Έλσα Παπαδημητρίου.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε ο Φ.Πετσάλνικος, ψήφισαν 298 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές.

Εξηγώντας, είπε ότι ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε και στις δύο προϋποθέσεις που έθεσε, δηλαδή ότι θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να επιδιώξει κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα διασφαλίσει την 6η δόση και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και θα πάει σε εκλογές μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, δηλαδή το Φεβρουάριο, όπως διευκρίνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

.