Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η Επιτροπή Καθοδήγησης του έργου ‘TOSCA’ με την συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Οι εργασιες
πραγματοποιήθηκαν
στην Μυτιλήνη από
τις 31 Οκτωβρίου ως 
και τις 2 Νοεμβρίου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε, από 31/10 έως 2/11/2011, η 3η Επιτροπή Καθοδήγησης του έργου ‘TOSCA’ (Tracking Oil Spills and Coastal Awareness Network) στη Μυτιλήνη. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διακρατικής εδαφικής συνεργασίας MED και αφορά στη δημιουργία ενός μόνιμου δικτύου μεταξύ φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και ερευνητικών ιδρυμάτων, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών αντίδρασης σε περιπτώσεις ατυχημάτων στη θάλασσα (παρακολούθηση και αντίδραση/ επιχειρήσεις Έρευνας και Αποκατάστασης κ.α.) στο χώρο της Μεσογείου.


Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και ερευνητικών ιδρυμάτων από 4 χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα), ενώ την ΠΑΜΘ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Χρήστος Παπαποστόλου, Υπάλληλος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας στη ΠΕ Έβρου και Βασίλης Λεπίδας, από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας.

Αναλυτικότερα, συζητήθηκε ανά συνιστώσα η πορεία του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και διευκρινίστηκαν τα επόμενα βήματα που είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του έργου. Στο περιθώριο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη λειτουργίας διαφόρων πλωτήρων και σχετικών συστημάτων παρακολούθησης της πορείας πετρελαιοκηλίδων (σχετική φωτογραφία).

Η επόμενη συνάντηση συμφωνήθηκε -από την Επιτροπή Καθοδήγησης- να πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης τον Απρίλιο 2012.

.