Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Στραβοτιμονιά για την Ορεστιάδα στην πρεμιέρα

Παρουσία 600 φιλάθλων, η εβρίτικη ομάδα ηττήθηκε με 2-3 από την Καρδίτσα για την πρώτη αγωνιστική της Α2 Κατηγορίας Βόλεϊ

    ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Με ήττα ξεκίνησε τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Α2 ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας καθώς ο ΣΠΑ Καρδίτσας παρουσιάστηκε περισσότερο αποφασισμένος στο τάϊ-μπρέϊκ και με το 2-3 πανηγύρισε τη νίκη…


Στο νέο κλειστό της Ορεστιάδας οι «πράσινοι» του Παναγιώτη Τσιακμάκη μπορεί να ήθελαν να πραγματοποιήσουν νικηφόρο ντεμπούτο στην Α2 και να προηγήθηκαν με 1-0 και 21-19 στο δεύτερο σετ, ωστόσο αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη ήταν οι παίκτες του ΣΠΑ Καρδίτσας που έδειξαν πιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι στις λεπτομέρειες και τα τελειώματα των σετ.

Παρουσία 600 φίλαθλων που δημιούργησαν μια ζεστή, αλλά πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια ατμόσφαιρα, ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας διεκδίκησε τη νίκη έχοντας στην πάσα τον Καψαλιάρη, διαγώνιο τον Καρδαμανίδη, ακραίους τους Βλασακίδη, Αρχοντίδη, κεντρικούς τους Κεμανετζή, Γραμματικόπουλος και λίμπερο τον Τοπαλίδη.

Ωστόσο οι «πράσινοι» εκτός από τον ΣΠΑΚ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και την ατυχία τους, καθώς από τα μισά του πρώτου σετ ο Γιάννης Καρδαμανίδης που αγωνιζόταν ήδη με προβλήματα στη μέση αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Κουλάξίδη που πήρε το βάρος των επιθέσεων

Από την άλλη ο ΣΠΑ Καρδίτσας διαθέτοντας μια δυναμική και μαχητική ομάδα κατάφερε να ξεκίνησε πολύ καλά έχοντας το προβάδισμα μέχρι το 19-22 και το 22-23. Κάπου εκεί ο ΑΟΟ με πολύ καλό μπλοκ και επιθέσεις έκανε το προσπέρασμα με 24-23 και 25-26 για να πάρει το προβάδισμα με 1-0 χάρις το 28-26.

Οι «πράσινοι» του Παναγιώτη Τσιακμάκη ξεκίνησαν πολύ καλά στο δεύτερο σετ έχοντας από την αρχή τον έλεγχο και το προβάδισμα του μέχρι το 21-19. Ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι Θεσσαλοί με ένα σερί έκαναν το 21-23. Η άμεση αντίδραση από πλευράς ΑΟΟ έφερε το 24-24, όμως ο ΣΠΑΚ με το 24-26 έκανε το 1-1.

Στο τρίτο σετ οι παίκτες του Σοφοκλή Θεοδωρίδη με τον Σάκη και Φώτη Αλεξίου, αλλά και τον νεαρό Ρουμελιωτάκη εκμεταλλεύθηκαν τα εύκολα λάθη του ΑΟΟ και με το 21-25 έφθασαν στο 1-2.

Οι Εβρίτες πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο τέταρτο σετ απέκτησαν γρήγορα το προβάδισμα και με το 25-17 έστειλαν το παιχνίδι στο τάϊ-μπρέϊκ.

Εκεί ο ΣΠΑ Καρδίτσας μπήκε… «φουριόζος» αφού προηγήθηκε με 2-8 και λίγο αργότερα με 5-11. Με αντεπίθεση όμως οι «πράσινοι» μάζεψαν κάπως την διαφορά, αλλά αυτή ήρθε κάπως αργά και έτσι οι "κόκκινοι" με το 11-15 πανηγύρισαν τη νίκη με 2-3, αφήνοντας ωστόσο τον έναν βαθμό στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας….

ΑΟΟ (Π. ΤΣΙΑΚΜΑΚΗΣ) : Καψαλιάρης, Βλασακίδης, Αρχοντίδης, Κεμανετζής, Γραμματικόπουλος, Καρδαμανίδης, Τοπαλίδης (λ), Κουλαξίδης Χουσίδης, Νένογλου, Λαχτάρας, Προδρομίδης. Σαβόγλου.

ΣΠΑΚ (Σ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ) : Νεδικάλης, Φ, Αλεξίου, Σ Αλεξίου, Ρουμελιωτάκης, Χήρα, Τσολάκος, Κλάρας (Λ), Παπαγεωργίου, Ρεζκ, Γιαννουσάς (λ), Μάντζιος, Μαλιώρας.

*Πριν την έναρξη του αγώνα για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα της ομάδας ακούστηκε και ο νέος ύμνος των «πρασίνων» που ερμηνεύει ο Κώστας LAVA Μολτσίδης, ενώ μικρά παιδιά από τη σχολή χορού «Ευαγγελιάδου» παρουσίασαν την χορογραφία τους στο τάραφλεξ του γηπέδου.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΑΚΜΑΚΗΣ (ΠΡΟΠ. ΑΟΟ) : «Είχαμε καλές αλλά κακές στιγμές στο παιχνίδι μας. Ξέραμε ότι οι πρεμιέρες κρύβουν πάντα παγίδες, όπως ξέραμε πως και ο ΣΠΑ Καρδίτσας είναι μια πολύ καλή ομάδα. Το παιχνίδι ήταν ένα μάθημα για όλους μας. Κλειδί του αγώνα ήταν ότι δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευθούμε την ανατροπή που κάναμε στο πρώτο σετ και το προβάδισμα που είχαμε στο δεύτερο. Αν κατακτούσαμε το δεύτερο σετ, πιστεύω ότι δεν θα χάναμε. Δυστυχώς κάναμε πολλά λάθη, είχαμε κακό σερβίς, αλλά αυτά πιστεύω πως με τις προπονήσεις θα τα ξεπεράσουμε. Σήμερα φάνηκε πως μας λείπουν παιχνίδια, ωστόσο όσο περνά ο καιρός θα βελτιωνόμαστε και θα παρουσιάζουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο».

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (ΠΡΟΠ. ΣΠΑΚ) : «Ήταν μια μεγάλη νίκη για πολλούς και σημαντικού λόγους. Κυρίως γιατί ήταν στην 1η αγωνιστική που πάντα κρύβει εκπλήξεις, είναι σε ένα δύσκολο και απρόβλεπτο πρωτάθλημα και απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο ΑΟΟ που μεγάλη ιστορία στο άθλημα. Αυτή η νίκη μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα που δεν ξέρουμε πως θα ολοκληρωθεί και αν το ολοκληρώσουν όλες οι ομάδες…

Εμείς κρατάμε το σημαντικό. Ότι κάναμε μια καλή αρχή απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι σήμερα δεν την είχαμε δει αγωνιστικά. Στο σημερινό παιχνίδι δείξαμε χαρακτήρα ως ομάδα και πως διαθέτουμε καλούς αθλητές».


Πηγή:  http://orestiadavolley.blogspot.com/