Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση Σκανδαλίδη για να την επιστροφή των χρημάτων υποβολής ΟΣΔΕ 2011

Σε παραγωγούς της Ροδόπης, που το κατέβαλλαν
Σχετική ερώτηση κατέθεσε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν στον Κώστα Σκανδαλίδη

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την επιστροφή χρημάτων υποβολής ΟΣΔΕ 2011 στους παραγωγούς της Ροδόπης, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Σε δελτίο Τύπου του υπουργείου της 18ης Μαρτίου 2011 με τίτλο «Υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2011 και δήλωση καλλιέργειας ΕΛΓΑ» σχετικά με την ενημέρωση των παραγωγών για την φετινή διαδικασία υποβολής δηλώσεων καλλιέργειας διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, «Το σύστημα αυτό, με το οποίο γίνεται πράξη η προεκλογική κυβερνητική δέσμευση για απαλλαγή των δικαιούχων από το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων περιλαμβάνει την υποβολή από κάθε δικαιούχο της Ενιαίας Αίτησης». Στο ίδιο δελτίο τύπου, σε δήλωσή σας κύριε Υπουργέ, διαβάζουμε «Συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας επιλύουμε ένα ακόμη μακροχρόνιο πρόβλημα, με την υποβολή της ενιαίας αίτησης ΟΣΔΕ για πρώτη φορά ολοκληρωμένα και εντελώς δωρεάν για όλους τους αγρότες».

Στη Ροδόπη η υποβολή της ενιαίας αίτησης ΟΣΔΕ 2011 συνοδεύτηκε με πολλές εντάσεις και διαφωνίες με την κεντρική διοίκηση της ΕΑΣ η οποία από την πρώτη ημέρα υποβολής των δηλώσεων εισέπραττε χρήματα από κάθε παραγωγό.

Οι αγρότες μας βρέθηκαν μπροστά σε ένα δίλημμα ζωτικής για αυτούς σημασίας διότι σε περίπτωση άρνησης πληρωμής δεν θα μπορούσαν να υποβάλουν τις δηλώσεις, με αποτέλεσμα την απώλεια των δικαιωμάτων τους. Ο κ. Χατζηοσμάν ζητά από τον υπουργό να παρέμβει για να εγγυηθεί την επιστροφή των χρημάτων στους παραγωγούς της Ροδόπης.

.