Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

To παρασκήνιο της προσχώρησης Αγκόρτζα στην παράταξη Τσιακίρογλου

Εντονες διεργασίες στην εκπνοή της υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Ξάνθης, όπου τελικά θα υπάρχουν τρεις υποψήφιοι πρόεδροι

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στο συνδυασμό του Σωτήρη Τσιακίρογλου προσχώρησε τελικά ο Απόστολος Αγκόρτζας, λίγο πριν την εκπνοή της κατάθεσης συνδυασμών στο Επιμελητήριο της Ξάνθης.

Οι συνδυασμοί που κατέρχονται είναι τελικά τρεις, όμως ο συνδυασμός του Σωτήρη Τσιακίρογλου εμφανίζεται να έχει ενισχυθεί αισθητά από την προσχώρηση του Αντιδήμαρχου στο Δήμο μαζί με τα στελέχη που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του.

Η εξέλιξη αυτή δεν υπήρξε έκπληξη καθώς τις προηγούμενες μέρες υπήρξε έντονο παρασκήνιο για πιθανή σύγκλιση των δύο υποψηφίων. Από αρκετές πλευρές υπονοήθηκε ότι ρόλο έχουν διαδραματίσει τόσο ο πρώην Βουλευτής Παναγιώτης Σγουρίδης όσο και Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης. Κάτι τέτοιο, βέβαια, αρνήθηκαν και οι δύο οι οποίοι είχαν εκφράσει απλώς υποστήριξη στους δύο υποψήφιους, Σωτήρη Τσιακίρογλου και Απόστολο Αγκόρτζα, αντίστοιχα.

Πάντως από την πλευρά Αγκόρτζα τις τελευταίες μέρες είχε δοθεί η εικόνα της πρόθεσηw για αυτόνομη κάθοδο, παρά τις πιέσεις που είχαν υπάρξει για ενσωμάτωση στον επίσημο συνδυασμό της Ν.Δ., όπως συνέβη με τον Σπύρο Κάλφα. Όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι δεν θα έχει τελικά απολύτως συμπαγή εκπροσώπηση μετά την προσχώρηση Αγκόρτζα στο συνδυασμό του Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο οποίος πλέον αποκτά πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό χαρακτήρα.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/