Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Στάση στη Θράκη θα κάνει αύριο ο απερχόμενος Τούρκος πρέσβης

Πριν εγκαταλείψει οριστικά τα καθήκοντά του στην Ελλάδα, έρχεται αύριο στην Κομοτηνή

Στην Θράκη το Σαββατοκύριακο και ο πρέσβης του Ιράν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στάση στη Θράκη θα κάνει ο απερχόμενος Τούρκος πρέσβης Χασάν Γκογκούς πριν εγκαταλείψει οριστικά τα καθήκοντά του στην Ελλάδα. Ο Χασάν Γκογκούς πρόσφατα αντικαταστάθηκε από τον υποδιευθυντή της διεύθυνσης Ελλάδας - Κύπρου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Κερίμ Ουράς, ο οποίος και ορίστηκε νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα. Ο διορισμός είχε γνωστοποιηθεί στον ίδιο, από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Χθες μάλιστα ο απερχόμενος πρέσβης της Τουρκίας Χασάν Γκογκούς είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι αποχαιρετιστήριες επισκέψεις του Χασάν Γκογκούς στη χώρα μας αναμένεται να συνεχιστούν βορειότερα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρεθεί στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης. Ακολούθως και συγκεκριμένα την πρώτη μέρα του κουρμπάν μπαιράμ, δηλαδή αύριο Κυριακή, θα περάσει από τη Θράκη, όπου έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν, είτε ατομικά είτε συνοδεύοντας κάποιο πολιτικό πρόσωπο από την Τουρκία. Το μήνα Νοέμβριο πριν δύο χρόνια είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κομοτηνή αναλώνοντας αρκετό χρόνο στην «τουρκική» νεολαία συζητώντας με τους ψευτομουφτήδες, τους βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, αυτοδιοικητικούς και πολιτευτές της μειονότητας. Είχε προσευχηθεί στο Εσκί τζαμί και είχε συνάντηση με τον τότε αντινομάρχη Κώστα Κατσιμίγα.


Και ο πρέσβης του Ιράν Μεχντί Χοναρντόστ στην Κομοτηνή

Πάντως πληροφορίες, που μεταδίδει τουρκόφωνο έντυπο, θέλουν και τον πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα Μεχντί Χοναρντόστ να επισκέπτεται το Σαββατοκύριακο την Κομοτηνή. Ο πρέσβης του Ιράν στην Αθήνα, κ Μεχντί Χοναρντόστ, γεννήθηκε το 1958 στην Τεχεράνη και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες. Από το 1990 διετέλεσε στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν στην Τεχεράνη, σε διάφορα τμήματα (Ν.Α. Ασίας), γενικός διευθυντής του Τμήματος Διοίκησης του υπουργείου Εξωτερικών, εκπρόσωπος της διπλωματικής αποστολής του Ιράν στο Πεκίνο (1994), πρόξενος της πρεσβείας στη Βομβάη – Ινδία (1993-2003) και από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι πρέσβης στην Αθήνα. Έχει συγγράψει δύο βιβλία: Γεωγραφία της Ινδίας και Κίνα, ενέργεια, Μέση Ανατολή.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/