Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Όλα όσα συνέβησαν στην περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ροδόπη

Κοντά κυρίως σε αγρότες και μειονότητα βρέθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που προσπάθησε να αντλήσει από τις συγκεκριμένες δεξαμενές πιθανούς ψηφοφόρους

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


«Δικαιώθηκα και εγώ και η Δημοκρατική Συμμαχία με την επιλογή της ψήφισης του Μνημονίου. Χαίρομαι που δεν κορόϊδεψα τον κόσμο, εν αντιθέσει με κάποιους που για την πρώτη δόση αντιδρούσαν και τώρα για την έκτη δόση στηρίζουν και κυβερνήσεις εθνικής ενότητας».
Αυτό τόνισε στην επίσκεψή της στη Ροδόπη, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πάντως ότι εκλογές πρέπει να γίνουν και θα γίνουν.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης της κ. Μπακογιάννη, ήταν ο Δήμος Ιάσμου, όπου έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Ιάσμου Καδή Ισμέτ, τον πρώην Δήμαρχο Κυριάκο Αμούτζα, αλλά και μέλη του συλλόγου "Ακρίτες Αμβροσίας", οι οποίοι της δώρισαν και δείγματα των προϊόντων που παρασκευάζουν.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, ενημερώθηκε και για την πολύ καλή πορεία του κερασιού στην περιοχή του Σώστη, πορεία που οφείλεται και στην δική της ενεργοποίηση, ως προς το θέμα της συγκρότησης Ομάδας Παραγωγών, μέσω της οποίας οι κερασοπαραγωγοί, πωλούν απευθείας το προϊόν τους στους καταναλωτές και στις διεθνείς αγορές, διπλασιάζοντας και τριπλασιάζοντας το εισόδημά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κερασοπαραγωγοί έχουν προχωρήσει και την κατασκευή ενός συσκευαστηρίου για την συντήρηση του προϊόντος.

«Την ίδια πρόταση έχω να κάνω και στους καπνοπαραγωγούς της περιοχής (δήλωσε και στον Δήμο Αρριανών). Δηλαδή να συγκροτήσουν υγιείς συνεταιρισμούς, μέσω των οποίων θα πωλούν απευθείας το προϊόν, χωρίς μεσάζοντες, με άμεση συνέπεια την αύξηση κατά πολύ του εισοδήματος. Η Φίλιπ Μόρις αγοράζει 9 ευρώ το καπνό και οι καπνοπαραγωγοί πωλούν γύρω στα 2 ευρώ το κιλό και ξέρω ότι είναι και εξαιρετικής ποιότητας. Γιατί να υπάρχει αυτή η διαφορά εις βάρος των καπνοπαραγωγών; Εγώ αυτό θέλω να το αλλάξω. Την κυβέρνηση Παπαδήμου την στηρίζουμε μεν, αλλά δεν θα μασήσουμε και τα λόγια μας εκεί που χρειάζεται. Τη ρύθμιση αυτή για την καπνοκαλλιέργεια θα την επιδιώξουμε», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην παραγωγή και να σταματήσει τις δαπανηρές εισαγωγές αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων από άλλες χώρες. «Αυτός ο αγρότης που παράγει θα πληρώνεται, αλλά αυτός που δεν παράγει δεν θα πληρώνεται. Πραγματικά νιώθω ότι είμαστε μια τρελή χώρα, η οποία δεν παράγει τα προϊόντα που τα έχει ανάγκη και τα εισάγει. Χρειάζεται μια αναδιοργάνωση του αγροτικού ιστού, με στόχο την παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων, από την πώληση των οποίων θα βγαίνουν κερδισμένοι οι αγρότες, που θα πουλάνε μόνοι τους το προϊόν, χωρίς τους μεσάζοντες. Για δε τον ορεινό όγκο έχω να προτείνω την παραγωγή της βιολογικής ρίγανης».

Απαντώντας στο ερώτημα για την μειονοτική εκπαίδευση τόνισε ότι πρότασή της ήταν τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία και στα Ελληνικά σχολεία να υπάρχουν τα τουρκικά ως δεύτερη γλώσσα. «Αυτός είναι ο πλούτος της Μειονότητας», υπογράμμισε.

Στην εκδήλωση προς τη νεολαία η κ. Μπακογιάννη μιλώντας σε νέα παιδιά τα κάλεσε να ανατρέψουν το λανθασμένο μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας, το οποίο στηριζόταν στην κατανάλωση και όχι στην παραγωγή. «Εσείς όμως θα είσθε η πρώτη γενιά μετά την κρίση. Η πρώτη γενιά που θα τη χαρακτήριζα, ως τη γενιά της αλήθειας. Είμαι σίγουρη ότι η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από την κρίση και θα χτίσει μια οικονομία όχι σε πήλινα πόδια. Έχω πολλά χρόνια στην πολιτική και έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί και έχω κάνει την αυτοκριτική μου για το παρελθόν. Θέλω όμως να πετύχουμε για να σας δώσουμε πίσω ότι σας κλέψαμε. Θέλω επίσης να σας πω ότι είμαι φανατική Ευρωπαία και ότι πιστεύω πως το μέλλον της πατρίδας μας είναι συνυφασμένο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν νοείται, όπως και Ελλάδα δεν νοείται χωρίς την Ευρώπη. Έχω πάντως να πω ότι μας περιμένουν δύο πολύ δύσκολα χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση που αναφερόταν για την λαθρομετάστευση, δήλωσε ότι θα πρέπει να καταργηθεί η συνθήκη του Δουβλίνο 2 και να πάψουν να βολεύονται τα κράτη-μέλη της ΕΕ, με το να μένουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. «Το πρόβλημα χρειάζεται Ευρωπαϊκή αντιμετώπιση και όχι η Ελλάδα να προσπαθεί μόνη της. Για δε τους λαθρομετανάστες (παράνομους) που ήδη είναι στη χώρα μας, έχω πει ότι πρέπει να επαναπατρισθούν μέσω συμφωνιών και να επιστρέψουν στη χώρα τους και να βοηθηθούν για να μείνουν εκεί».

ΥΓ: «Η Μειονότητα δεν ξεχνάει ότι η Ισονομία και Ισοπολιτεία πρωτοεξαγγέλθηκε από την Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής», επαναλάμβαναν πολίτες της Μειονότητας προς την κ. Μπακογιάννη, την οποία υποδέχθηκαν πολύ θερμά!!!

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/