Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

"Ορατή περισσότερο από ποτέ η επιστροφή στη δραχμή", λέει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θράκης Διον. Χιόνης

Υποστηρίζει επιπλέον ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι  καταστροφικό, αφού θα διαλύσει τις θυσίες του ελληνικού λαού για την είσοδο του στην ΕΟΚ και την ΟΝΕ

     ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ

Ως ένα καταστροφικό ενδεχόμενο, περισσότερο ορατό από ποτέ, προβάλλει η επιστροφή στη δραχμή. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του, ο καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διονύσης Χιόνης, διαλύοντας τις θυσίες του Ελληνικού λαού, για την είσοδο του στην ΕΟΚ και την ΟΝΕ.

«Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, περιόδευαν στις χώρες της Ευρώπης και διατυμπάνιζαν πόσο αφερέγγυα είναι η Ελληνική Οικονομία, πόσο διεφθαρμένοι είναι οι Έλληνες. Αυτό σήμανε την αρχή του τέλους της Ελληνικής Οικονομίας από το 1950 και μετά εμποδίζοντας τον ομαλό δανεισμό, μετατρέποντας την κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού. Σημειώστε ότι το 2009 το Σεπτέμβριο η χώρα μας δανειζόταν και οι μονάδες βάσεις(σπρεντς) ήταν στις 120. Αυτή η φαιδροποίηση ακύρωσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Οικονομίας μας και από κει και μετά ξεκίνησε ο κατήφορος, άσχετα με τους πανηγυρισμούς για πιστόλια...γεμάτα και ... για σφαίρες. Με λίγα λόγια ,μόνοι μας βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας».

Αναφερόμενος στην εξάπλωση της κρίσης και το σφυροκόπημα των αγορών στις χώρες της Ευρωζώνης, υποστήριξε ότι σίγουρα κρύβονται παιχνίδια κερδοσκόπων με στόχο το χτύπημα του ευρώ. Διαχώρισε ωστόσο το πρόβλημα της Ελλάδας σε σχέση με αυτό της Ιταλίας λ.χ. η οποία ναι μεν έχει χρέος 1,7 τρις ευρώ, το χρέος δε, βρίσκεται στις Ιταλικές τράπεζες και όχι...διασκορπισμένο στα τέσσερα μέρη του ορίζοντα, όπως το χρέος της Ελλάδας, η οποία παρουσιάζει αυτή τη στιγμή τη χειρότερη μακρο-οικονομική εικόνα. «Ναι η Ελλάδα είναι μια μοναδική περίπτωση. Όμως, και η ΕΕ συνεχώς φάσκουν και αντιφάσκουν μεταξύ τους...Με την κ. Μέρκελ να εμφανίζεται να επιμένει στο σκληρό ευρώ και να κρατά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συντηρητική και να μην προχωρά στην εκτύπωση χρήματος, όπως και στις ΗΠΑ, για να ξαλαφρώσει την πίεση από τις χώρες και να μπορέσουν να δανεισθούν από το μηχανισμό όταν τα επιτόκια θα είναι απαγορευτικά από τις αγορές».

Σε ότι αφορά την νέα κυβέρνηση υποστήριξε καλείται να υλοποιήσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου... «Αλήθεια πρόκειται για συμφωνία, ή ασυμφωνία για το κούρεμα στο ποσοστό 50,60, ή 70% και γιατί θα πρέπει να ξανασυμφωνήσουμε για το τι θα γίνει με τις τράπεζες, αφού υποτίθεται ότι το συμφωνήσαμε...Θα πρέπει να σοβαρευτούνε επιτέλους», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Χιόνης.


Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/