Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Πεταλωτή με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

Στα παλιά του λημέρια βρέθηκε ο βουλευτής Ροδόπης, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε υφυπουργός Δικαιοσύνης

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ο ρόλος των Δικηγόρων ως συλλειτουργών στην απονομή της Δικαιοσύνης καθώς και η υιοθέτηση λύσεων και συγκεκριμένων προτάσεων που θα οδηγήσουν στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και στην ουσιαστική αναμόρφωσή της ως θεσμού με στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων δυσλειτουργιών της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο κ. Πεταλωτής, ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης για την πορεία του Νομοθετικού έργου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ζήτησε τη συμβολή τους στην προσπάθεια επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που θα καταστήσουν την απονομή Δικαιοσύνης πιο προσιτή, πιο άμεση και οικονομικότερη για τον απλό πολίτη.

Ακόμα, τους ενημέρωσε ότι θα πρέπει να αλλάξει άρδην η κατάσταση καθώς στο τελευταίο εξάμηνο η χώρα μας είχε 32 καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να κληθεί το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης λεπτομέρειες και προτάσεις για το Πολυνομοσχέδιο που θα φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου με μια σειρά από καινοτόμες και δραστικές παρεμβάσεις, θα διευκολυνθεί η γρήγορη και προσιτή δίκη.

Τέλος, συζήτησαν για μια σειρά παρεμβάσεων στο Σωφρονιστικό Σύστημα ώστε να αποσυμφορηθούν άμεσα τα καταστήματα κράτησης και ζήτησε τις απόψεις τους για τα Νομοσχέδια που καταθέτει άμεσα το Υπουργείο, όπως για τον ρατσισμό και τα ναρκωτικά, ενώ επεσήμανε πως είναι αυτονόητο ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου ,τονίζοντας πως, η συνεργασία του με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης είναι διαχρονική και έχει ως πρώτιστο μέλημα την ομαλή πορεία και λειτουργία της Δικαιοσύνης στην περιοχή μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ουσιαστικού διαλόγου που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης με τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων, εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστικών Λειτουργών καθώς επίσης και με τους Δικηγορικούς Συλλόγους για τα ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη αλλά και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης που είναι διαρκής απαίτηση των Ελλήνων πολιτών.

.