Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τρεισίμισι ώρες πριν το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, ο Βάλλας της Ξάνθης προβλέπει τον νικητή

Ο κεντρικός αμυντικός της θρακιώτικης ομάδας υποστήριξε ότι αδικεί την Ξάνθη η βαθμολογική της θέση, ωστόσο έκανε και τις προβλέψεις του για το ντέρμπι των αιωνίων

   ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ;;;


Ο κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης, Σπύρος Βάλλας, υποστήριξε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προβάδισμα λόγω έδρας στο ντέρμπι του Σαββάτου (19/11) με τους «πράσινους». «Μας αδικεί η βαθμολογική μας θέση», είπε ο έμπειρος άσος για την παρουσία των Ακριτών στο πρωτάθλημα ως τώρα.

Ο Σπύρος Βάλλας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103.3» και αναφέρθηκε τόσο στην πορεία της Ξάνθης ως τώρα στη σεζόν, όσο και στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο (19/11) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός τόνισε πως η ομάδα του θα έπρεπε να έχει καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή βάσει του ποδοσφαίρου που έχει παίξει ως τώρα, ενώ τόνισε πως δεν τον «τρομάζει» το γεγονός ότι οι δυο ομάδες που μπήκαν τώρα στο πρωτάθλημα μπορεί να δημιουργήσουν θέμα… παραμονής στους Ακρίτες.

«Δεν είναι καθόλου ανησυχητικό για την ομάδα μας γιατί έχουμε βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα και η συγκομιδή μας είναι δυσανάλογη με τις εμφανίσεις που έχουμε κάνει. Θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Ως την διακοπή των Χριστουγέννων έχουμε κάποια παιχνίδια στα οποία μπορούμε να πάρουμε βαθμούς και να βελτιώσουμε τη θέση μας στη βαθμολογία», ήταν η πρώτη απάντηση του Σπύρου Βάλλα για το γεγονός ότι η Ξάνθη δεν έχει κάνει ρεπό στο πρωτάθλημα όπως άλλες ομάδες.

Για το πώς η ομάδα διαχειρίστηκε τις καλές εμφανίσεις που όμως δεν έφεραν βαθμούς, σχολίασε: «Ήταν δύσκολες οι μέρες γιατί όταν κερδίζεις μέσα στον Ολυμπιακό ως το 85’ και χάνεις τελικά 2-1 ή μέσα στον ΠΑΟΚ κάνεις κλασικές ευκαιρίες και δεν παίρνεις τίποτα, χάνεις την ηρεμία σου. Στο ποδόσφαιρο ειδικά στην αρχή κάθε σεζόν είναι οι βαθμοί. Όμως το ξεπεράσαμε αυτό και βάσει απόδοσης έχουμε δείξει ότι έπρεπε να είμαστε ψηλότερα στη βαθμολογία. Η εικόνα που έχουμε ως τώρα, δεν είναι για τέτοια συγκομιδή».

Σε ερώτηση για τα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι της Ξάνθης, απάντησε: «Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Μετά από κάθε αγώνα βλέπουμε τα συν και τα πλην. Μετά από κάθε ήττα βρίσκονται πράγματα που πρέπει να βελτιώσεις. Σε κάποια ματς η αμυντική γραμμή προβλημάτισε γιατί δεχθήκαμε εύκολα γκολ, σε άλλα παιχνίδια οι επιθετικοί δεν τελείωσαν τις φάσεις. Άρα, δεν μπορούμε να μιλάμε για επιθετικούς, μέσους και αμυντικούς στο ποδόσφαιρο. Δουλεύουμε πολύ καλά όλοι μαζί και αυτό που θέλουμε είναι να βρούμε ισορροπία στην ομάδα. Τον τελευταίο καιρό, που ενσωματώνονται καλύτερα και τα νέα παιδιά, έχουμε βρει ισορροπία και θα πάμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια».

Ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια η Ξάνθη δεν παίρνει βαθμούς από μεγάλους αντιπάλους, κάτι που έκανε παλαιότερα. Για μένα έγινε πρόοδος όταν δείξαμε πως απέναντι σε αυτές τις ομάδες παίξαμε καλά και δείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Πρέπει να καταφέρνουμε να παίρνουμε βαθμούς και από τέτοια παιχνίδια, για αυτό δουλεύουμε, κάνουμε πολύ δουλειά και θεωρώ πως θα πάμε καλύτερα».
Για το αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός θα έχουν συνεχόμενα παιχνίδια που μπορούν να τους φέρουν βαθμούς, τόνισε: «Δε με ανησυχεί, γιατί αυτό που με νοιάζει είναι η δική μου ομάδα. Οι ομάδες αυτές θα παίξουν συνεχόμενα παιχνίδια, καλώς για μένα για να τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση στο πρωτάθλημα, αλλά εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Θεωρώ ότι αν είμαστε αυτοί που πρέπει δε θα έχουμε πρόβλημα».

Έχοντας παίξει στον Ολυμπιακό, ρωτήθηκε για την πίεση που υπάρχει πριν από μεγάλα ντέρμπι για να απαντήσει πως: «Είναι τεράστια η πίεση, όλοι μιλάνε για μέρες πριν από αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που πάντα έχει μεγαλύτερη σημασία το γόητρο παρά η βαθμολογία. Αυτό που έχει στο μυαλό του ο ποδοσφαιριστής είναι να κερδίσει για ψυχολογικούς λόγους. Για τον κόσμο, για τον εαυτό του, ο ποδοσφαιριστής το βλέπει έτσι».

Ενώ για το φαβορί του ντέρμπι ανέφερε: «Φαβορί δεν υπάρχει γιατί είναι σε πολύ κατάσταση και ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έχει μικρό προβάδισμα λόγω του «Καραϊσκάκης», υπάρχει μεγάλη πίεση που ασκείται στον αντίπαλο. Όμως μην ξεχνάμε πως στα ντέρμπι παίζουν ρόλο οι αστάθμητοι παράγοντες. Μια αποβολή, ένα γκολ νωρίς, μπορεί να κάνει τα πράγματα να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη».

Για τον Παναθηναϊκό σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός έχει βρει ένα πλάνο που αποδίδει πάρα πολύ καλά. Έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις να ανταποκριθεί σε μια τέτοια πρόκληση και δε θα αλλάξει το σχήμα του, ξέρει τι πρέπει να κάνει η ομάδα του και δεν έχει λόγο να το κάνει».

Ενώ για τον Ολυμπιακό τόνισε: «Ο Ολυμπιακός έχει ένα γεμάτο ρόστερ, έχει ένα εξαιρετικό σε βάθος και ποιότητα δυναμικό και δεν μπορεί να μείνει σε μια ενδεκάδα. Έχει λύσεις και μπορεί να κάνει πράγματα μέσα στο παιχνίδι ο Βαλβέρδε».

.