Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Νέα ερνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα "Χρυσωρυχεία Θράκης"

Για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες το σώμα ΔΕΝ ενέκρινε την επένδυση των χρυσωρύχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Όχι μόνο αρνητική ήταν η εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αναφορικά με την επένδυση χρυσού στο Πέραμα του Έβρου, αλλά η εισηγήτρια Παρασκευή Μιρέλη μίλησε για κενά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που ζητούν, όπως είπε μεταξύ άλλων, περαιτέρω διευκρινίσεις.


Μετά από την συγκεκριμένη εισήγηση, το σώμα ύστερα από μία συνεδρίαση περίπου δυόμιση ωρών αποφάσισε για τρίτη φορά να μη γνωμοδοτήσει θετικά στο να δημιουργηθούν μεταλλεία χρυσού στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής Βασίλης Κυπριανίδης, μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής ενάντια στα χρυσωρυχεία καθώς και ομάδα επιστημόνων του ΤΕΕ Θράκης.

«Οι αποφάσεις που λαμβάνονται αυτή η χρονική περίοδο, θα έχουν ονοματεπώνυμο αύριο», είπε κατά τη διάρκεια παρέμβασης του, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, καλώντας το περιφερειακό συμβούλιο να αποφασίσει για το καλό της περιοχής, αλλά κυρίως να ακολουθήσει κοινή γραμμή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ούστογλου ένα λόγο για ιστορική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, «που για μια ακόμη φορά διατράνωσε την αντίθεση του σε μια επένδυση στο Πέραμα Έβρου των Χρυσορυχείων».

Ο κ. Ούστογλου τόνισε πως ο δρόμος που έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ είναι δύσκολος, αλλά όπως επεσήμανε «καμία απόφαση, καμίας κυβέρνησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν υπάρχει συναίνεση των τοπικών κοινωνιών».




Πηγή:  http://www.inpost.gr/