Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το άγνωστο παρασκήνιο της παραμονής Ξυνίδη στην κυβέρνηση

Γιατί ενώ επρόκειτο να αντικατασταθεί, ο Ξανθιώτης κατάφερε τελικά να παραμείνει στην κυβέρνηση

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Ενα θρίλερ εκτυλίχθηκε με την παραμονή ή μη του Σωκράτη Ξυνίδη στην κυβέρνηση.

Όλες οι πληροφορίες τον έφερναν προς αντικατάσταση. Μάλιστα, είχε βρεθεί ο αντικαταστάτης τόσο τόσο από πλευράς ΠΑΣΟΚ όσο και από πλευράς ΝΔ.

Αρχική επιλογή ήταν να πάει αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης ο Πάνος Μπεγλίτης, που θα μετακινούνταν από το Άμυνας. Όταν όμως ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Νϊκος Αθανασάκης πήρςε το απόγευμα της Πέμπτης τηλέφωνο του Μπεγλίτη για να του το ανακοινώσει και να του πει ότι στην θέση του θα πάει ο Αβραμόπουλος, ο Μπεγλίτης άρχισε τα γαλλικά σε βάρος του Αθανασάκη με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνομιλία τους άδοξα και να μην επαναληφθεί ποτέ. Το αποτέλεσμα ήταν ο Αθανασάκης, που έκανε την διαπραγμάτευση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, να μην ξαναπάρει τηλέφωνο τον Μπεγλίτη και να τον αποκλείσει γενικά από την κυβέρνηση.

Μετά φημολογήθηκε ότι επρόκειτο να μπει στο συγκεκριμένο υπουργείο ο Θ. Βάρδας από τη ΝΔ, που είναι στενός σύμβουλος του Σαμαρά. Αν συνέβαινε αυτό, θα αναλάμβανε πιθανότατα αναπληρωτής υπουργός, δεν θα ήταν όμως αρμόδιος για τη Β. Ελλάδα καθώς δεν κατάγεται από την περιοχή. Τελικά προτιμήθηκε να μην υπάρξει περαιτέρω εκπροσώπηση στην κυβέρνηση από τη ΝΔ ώστε να μην αυξηθούν παραπάνω από 6 τα στελέχη της και να μην θεωρηθεί συγκυβέρνηση. Κάπως έτσι, συν την δεδομένη επιθυμία του Παπανδρέου να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερους δικούς του μπορούσε, ο Ξυνίδης παρέμεινε αναπληρωτής υπουργός του αμετακίνητου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη...

.