Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

"Μαχαίρια" και φιλοφρονήσεις στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης

Τίτλοι τέλους για την διοίκηση του Παναγιώτη Ανδρικόπουλου

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Προεκλογική αλλά και σουρεαλιστική ήταν η εικόνα της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης με την παρούσα του σύνθεση, την Παρασκευή 11-11-11

Με φιλοφρονήσεις αλλά μόνο για όσους αποχωρούν και με κόντρες για όσους επανεκτίθενται στις προσεχείς εκλογές, ξεκίνησε η συνεδρίαση στο ΕΒΕ. Δεν είχε πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη, αλλά διήρκεσε, τελικά, αρκετή ώρα λόγω προεκλογικής «ετοιμότητας». Στην έναρξη εξάλλου ο Πρόεδρος Π. Ανδρικόπουλος, ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους όλα τα μέλη της διοίκησης, στα 10 χρόνια που ήταν Πρόεδρος.


Φιλοφρονήσεις και «μαχαιριές»

Το λόγο μετά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πήρε ο Γιάννης Σιούτας που έκανε ένα απολογισμό για τα τελευταία 14 χρόνια, αναφερόμενος στις δικές του πρωτοβουλίες και επιτιθέμενος στον Π. Ανδρικόπουλο, χαρακτηρίζοντας την επιλογή του το 2000 από τη ΝΟΔΕ, ατυχία για το φορέα Παρόλα αυτά, στο τέλος της ομιλίας του δέχθηκε τις φιλοφρονήσεις του απερχόμενου Πρόεδρου που χαρακτήρισε την απόφαση του να αποχωρήσει, πλήγμα για το φορέα.

Φιλοφρονήσεις δέχτηκε και ο απερχόμενος Πρόεδρος, από τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιάννη Αθανασιάδη που έκλεισε τη συνεδρίαση λέγοντας πως στη διάρκεια της θητείας του είχε σίγουρα κόντρες με τον Πρόεδρο Π. Ανδρικόπουλο, αλλά έγιναν πάντοτε για το καλό του φορέα, ο οποίος ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο και ευχήθηκε μια ευχάριστη και απολαυστική ζωή μετά το ΕΒΕ.


Μωραΐτης εναντίον πάντων.

Σαφώς επηρεασμένος από την προεκλογική περίοδο ο Στέλιος Μωραΐτης άνοιξε όλα τα θέματα και μίλησε ακόμη και για τα διόδια με μεγάλη ένταση. Έθεσε τέσσερα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης κάνοντας μερικές ασυνήθιστες προτάσεις: Για το θέμα της Αναπτυξιακής που έθεσε, κλήθηκε ο εργαζόμενος κύριος Κοτζακιάννης που επανέλαβε τις θέσεις των εργαζομένων για βιώσιμη λύση στην Εταιρία που έχει κλείσει αλλά και προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ενώ από την πλευρά του ο Σ. Μωραΐτης επέρριψε ευθύνες στην τριμελή επιτροπή που διαχειρίστηκε την ΑΝΞΑ και ζήτησε τη γνώμη των μετόχων για την βιωσιμότητα της εταιρίας.

Αναφέρθηκε στο χαράτσι της ΔΕΗ ζητώντας πίεση στα κόμματα, όπως υποστήριξε, προκαλώντας έκπληξη αλλά και το θέμα του 12%, για το οποίο υπήρξε νωρίτερα συνάντηση στο Elisso, επιχειρηματιών που σχεδιάζουν κινητοποιήσεις. Τέλος σε σχέση με τον κάθετο άξονα από τον Αγ. Κωσταντίνο, ανέφερε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του από μερίδα του τύπου. Τέλος, έκπληξη προκάλεσε και η αναφορά του στα διόδια και τις κινητοποιήσεις από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και το ΠΑΜΕ, τις οποίες χαρακτήρισε δίκαιες και ακομμάτιστες.

Συνολικά ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος για την Αναπτυξιακή αλλά και τα διόδια παίρνοντας τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης. Για το ζήτημα της ΔΕΗ αποφασίστηκε η αποστολή εξωδίκου, κατά το παράδειγμα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης


Οι αποφάσεις του Δ.Σ. και η νέα κόντρα Μωραΐτη- Αθανασιάδη

Κατά τα άλλα το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του 2001 και κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε ο Γιάννης Αθανασιάδης) την έγκριση του νέου Προϋπολογισμού για το 2012, ενώ μετά από πρόταση της Σ. Ταρπίδου, το αίτημα των Πλαστικών Θράκης για μείωση των συνδρομών του, θα συζητηθεί από το νέο Δ.Σ. Μάλιστα το θέμα προκάλεσε κόντρα Αθανασιάδη-Μωραΐτη όταν ο πρώτος θυμήθηκε ότι στην προηγούμενη συζήτηση του θέματος ο Στέλιος Μωραΐτης ήταν αντίθετος ενώ την Παρασκευή υπερθεμάτισε υπέρ του αιτήματος.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/