Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

«Επικίνδυνη η Παναχαϊκή», λέει ο Σάββας Παντελίδης του Πανθρακικού

Ο προπονητής της ομάδας της Κομοτηνής μίλησε στον Σπορ FM για τον αγώνα της Δευτέας αλλά και για τα πρώτα συμπεράσματά του μετά τις δυο πρωτες αγωνιστικές της Football League

     ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


Επικίνδυνο αντίπαλο χαρακτήρισε την Παναχαϊκή ο προπονητής του Πανθρακικού, που τόνισε ωστόσο πως δε φοβάται την έδρα των «κοκκινόμαυρων» ενόψει του αγώνα της Δευτέρας (14/11).

Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ Fm Πάτρας» και τόνισε πως δεν δίνει το χαρακτηρισμό ντέρμπι στον αγώνα της ομάδας του με την Παναχαϊκή, αφού όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας έχουν τη δική τους δυσκολία και δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο. Σύμφωνα με τον προπονητή του Πανθρακικού, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε ματς, έτσι ώστε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ομάδα της Κομοτηνής.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

- Μπορούμε να προσδώσουμε τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι στο ματς της Δευτέρας, αν και θα διανύσουμε την 3η αγωνιστική;

«Εγώ θα έλεγα πως όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα στην Football League. Κι αυτό φάνηκε και από εμάς που χάσαμε το παιχνίδι στον Πλατανιά, που θεωρητικά θα μπορούσαμε να το είχαμε πάρει, αλλά και η Παναχαϊκή σκόνταψε και αυτό δείχνει πως δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κανένα ματς. Τα βαθμολογικά ντέρμπι θα τα δούμε, όταν θα πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος και η πίεση των βαθμών θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτή την στιγμή που μιλάμε όλα είναι πολύ δύσκολα.


- Τελικά ο Πλατανιάς είναι τόσο καλή ομάδα ή απλά οι άλλοι τον υποτιμούν;

«Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν δώσαμε βάση στον Πλατανιά, γιατί, προερχόταν από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην Πάτρα και που για μένα ήταν έκπληξη. Αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν τόσο καλοί για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Παίξαμε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο… αλλά θέλω να τονίσω ότι αυτά δεν είναι γήπεδα για να γίνονται παιχνίδια σε αυτή την κατηγορία. Δεν μπήκαμε όμως, σε κανένα σημείο του αγώνα μέσα στο ματς. Φαινόταν ένα ματς που θα πήγαινε στο 0-0 αλλά ο αντίπαλος έκανε μόλις ένα σουτ και κέρδισε το παιχνίδι...»


- Και στην Πάτρα το ίδιο σκηνικό συνέβη, με μια φάση πέτυχαν γκολ...

«Ε… εντάξει, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο… Έτσι είναι η μπάλα…»


- Ο Πανθρακικός έχει ξεπεράσει την ήττα από τον Πλατανιά, απέναντι σε μια Παναχαϊκή, που έχει δυο ήττες και νέο πλέον προπονητή στον πάγκο της τον Ηλία Φυντάνη;

Τα δυο… άτυχα, άσχημα αποτελέσματα που είχε η Παναχαϊκή στις πρώτες αγωνιστικές, την καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Όχι, βέβαια ότι δεν ήταν και από πριν επικίνδυνη, όμως, όταν κάποιος πληγώνεται είναι και πιο επικίνδυνος. Από εκεί και πέρα η δουλειά η δικιά μου, όπως και κάθε προπονητή μετά από μια ήττα, είναι να αναπτερώσει το ηθικό της ομάδας, και να παρουσιάσει κάτι καλύτερο».


- Έχετε δει την Παναχαϊκή στο φιλικό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα…

«Ναι, ήταν μια άσχημη ημέρα για την Παναχαϊκή, φαινόταν τα παιδιά πως δεν ήταν καλά ψυχολογικά, καθώς είχε βγει η απόφαση για τον υποβιβασμό, και φαινόταν πως οι περισσότεροι δεν είχαν μεγάλη διάθεση. Φυσιολογικό είναι βέβαια όταν ακούς κάτι τέτοιο αλλά έτσι κι αλλιώς τα φιλικά δεν έχουν καμία σχέση με το πρωτάθλημα…»


- Υπάρχει κάτι που θα προσέξετε ιδιαίτερα στην Παναχαϊκή, ή είστε από τους προπονητές που δίνει βάση μόνο στο πως παίζει η δική του ομάδα;

«Και τα δύο… ωστόσο, στο τι θα πρέπει να προσέξουμε στην Παναχαϊκή, δεν μπορούμε να το πούμε τώρα. Οπωσδήποτε και δουλεύουμε με την δική μας ομάδα, αλλά και το πώς παίζει ο αντίπαλος έχει μεγάλο ρόλο. Έχω μια εικόνα της Παναχαϊκής από το ματς με την Βέροια που είδα στην τηλεόραση, όπως φαντάζομαι η Παναχαϊκή για ματς, από το πρώτο μας παιχνίδι με την Καλλονή».


- Τα μεγάλα ονόματα θα κάνουν την διαφορά στο παιχνίδι ή το σύνολο;

«Νομίζω το σύνολο παίζει μεγαλύτερο ρόλο γιατί είναι 90 λεπτά. Οπωσδήποτε και ορισμένοι παίκτες κάποια στιγμή μπορούν να δώσουν το κάτι διαφορετικό μέσα στο γήπεδο, αλλά μεγαλύτερο ρόλο παίζει η θέληση και η ικανότητα σαν ομάδα».


- Η Παναχαϊκή έχει μια καυτή έδρα… την «φοβάστε»;

«Εντάξει δεν είμαι σε αυτή την θέση για να την φοβάμαι. Οπωσδήποτε και είναι ανασταλτικός παράγοντας, αλλιώς είναι να παίζεις στην έδρα σου και διαφορετικά εκτός. Πάνω απ’ όλα όμως, σημασία έχει να σέβεσαι τους αντιπάλους σου, και να είσαι ικανός και εσύ και η ομάδα σου για να ξεπεράσεις αυτά σε μια εκτός έδρας αναμέτρηση. Σίγουρα, έδρα όπως η Πάτρα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».


- Έτσι όπως έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αν και με το μικρό δείγμα των 2 αγωνιστικών, με τα όσα έγιναν το καλοκαίρι και αυτή την καθυστέρηση, πιστεύετε ότι αγρότερα θα δούμε ένα ανταγωνιστικό και καθαρό πρωτάθλημα;

«Η εικόνα αυτή την στιγμή είναι μπερδεμένη. Θα έλεγα ότι είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα, αν και οι έξτρα αγωνιστικές, έτσι όπως είναι το πρόγραμμα δεν θα έχουμε εμβόλιμες ως τέλη Δεκέμβρη. Πιστεύω η εικόνα θα φανεί από τον Γενάρη και μετά. Σίγουρα, οι πρώτες αγωνιστικές θα έχουν αρκετές εκπλήξεις, μέχρι να γνωριστούν καλά οι ομάδες, θεωρώ από την 10η αγωνιστική και μετά θα ξεκαθαρίζει ποιες ομάδες μπορούν και αν μπορούν να ξεχωρίσουν».


- Φαβορί έχετε ξεχωρίσει;

Δεν νομίζω… Φαίνεται από τις πρώτες αγωνιστικές πως δεν μπορείς να πεις ποια είναι τα φαβορί και είναι κάτι που απεύχομαι, καθώς και η ομάδα μου είχε τον τίτλο του φαβορί και το πληρώσαμε αυτό».

.