Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ησυχία στο Σούνε Τζαμί, ήρεμοι οι διαδηλωτές στην Ξάνθη

Χωρίς αρκετό κόσμο και φασαρίες έγινε η διαμαρτυρία εθνικιστικών οργανώσεων για το μεβλίτ που έκανε η "Τουρκική Ενωση Ξάνθης" στην μνήμη των τούρκων φαντάρων που σκοτώθηκαν από το PKK
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Χωρίς αρκετό κόσμο και φασαρίες πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία μελών διαφόρων οργανώσεων από την Ξάνθη και την Κομοτηνή, που προσδιορίζονται στον εθνικιστικό χώρο.

Αιτία τις κινητοποίησής τους το Μεβλίτ (μνημόσυνο) που διοργανώθηκε στο Σούνε Τζαμί της Ξάνθης, στην οδό 12ης Μεραρχίας το απόγευμα της Παρασκευής 11-11 για τους Τούρκους στρατιώτες -θύματα των συγκρούσεων με το PKK στην περιοχή του Κουρδιστάν. Η όλη διοργάνωση έγινε από την αποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» Οι συγκεντρωμένοι θεωρούν ότι η εκδήλωση «φέρνει τον Τουρκικό φασισμό στη Θράκη και υποκινείται από τον προξενικό μηχανισμό»

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν από το Τζαμί λίγο πριν από τις 6. Κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία όπου φώναξαν επίσης συνθήματα και αποχώρησαν ειρηνικά. Στην περιοχή υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η επέμβαση της οποίας δεν χρειάστηκε.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/