Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Με χρυσό και αργυρό επέστρεψαν οι αθλητές του Πολύδαμου Κομοτηνής


Ο Κομοτηναίος Γιάννης Παλές και ο φοιτητής Σταύρος Ματθαίου προετοιμάζονται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Kich Boxing στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την πρώτη και δεύτερη θέση, αντίστοιχα, κατέκτησαν στους διασυλλογικούς αγώνες Kick Boxing Βορείου Ελλάδας, οι αθλητές Γιάννης Παλές και Σταύρος Ματθαίου, από την Κομοτηνή. Ο 20χρονος Κομοτηναίος Γιάννης Παλές αγωνίστηκε στην κατηγορία 90+, ενώ στην κατηγορία των 78 κιλών αγωνίστηκε ο 24χρονος φοιτητής Σταύρος Ματθαίου.

Και οι δύο αθλητές του συλλόγου “Πολύδαμος” Κομοτηνής πήραν μέρος στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, με αξιώσεις και ευκαιρίες να διακριθούν, ανέφερε μιλώντας στο “Χ” ο προπονητής Γιάννης Κάλφας, ο οποίος και συνόδεψε την αποστολή. Το επίπεδο των αθλητών που συμμετείχαν ήταν πολύ υψηλό, ωστόσο καταφέραμε να διακριθούμε, τόνισε, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός αυτό, δίνει μεγαλύτερη αξία, στη νικηφόρα εμφάνιση των αθλητών από την Κομοτηνή.

“Τώρα οι αθλητές προετοιμάζονται για πανελλήνιο, το οποίο διοργανώνεται στην Αθήνα στις 4-5 Δεκεμβρίου. Στόχος μας είναι να παίξουμε όσο πιο καλά μπορούμε και από εκεί και πέρα θα δείξει, πηγαίνουμε για την πρώτη θέση”. Στους αγώνες της Αθήνας θα πάρουν μέρος άλλοι έξι αθλητές του συλλόγου, ενώ στόχος είναι ο αθλητικός σύλλογος να πάρει μέρος σε όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνωρισμένους αγώνες από την ομοσπονδία Kick Boxing.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2000, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με το άθλημα ο Γιάννης Κάλφας, ο οποίος παρά τα πολλά μετάλλια και τις διακρίσεις, επέλεξε την προπονητική. Εκπαιδευτής του “Πολύδαμου” είναι ο Λευτέρης Διαμαλής, ο οποίος αναφέρθηκε στο άθλημα χαρακτηρίζοντας το, σκληρό. Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε, “αποφεύγουν να μας έχουν αντιπάλους”, τόνισε. “Διαπρέψαμε στους διασυλλογικούς αγώνες. Πήγαμε πολύ καλά, αν και είχαμε μερικές ατυχίες. Πολλές φορές δεν παίζουν απέναντι μας, γιατί παίζουμε πολύ σκληρά, κατεβάζουμε ποιότητα όχι ποσότητα στους αγώνες”.

Τώρα, η ομάδα προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με στόχο το παγκόσμιο, που διοργανώνεται του χρόνου στην Θεσσαλονίκη.”Έχουμε πολλούς αξιόλογους αθλητές που διαπρέπουν. Έχουμε τον Χουσεΐν που βγήκε πρωταθλητής Ελλάδος. Στόχοι μας είναι οι μεγάλοι αγώνες, όχι οι μικροί, δεν πηγαίνουμε σε μικρούς αγώνες και πηγαίνουμε μόνο σε αναγνωρισμένους αγώνες, σε ομοσπονδίες που είναι αναγνωρισμένες”.

Ο αθλητικός σύλλογος “Πολυδύναμος” είναι αναγνωρισμένος από την πανελλήνια ομοσπονδία Kick Box και από την Ελληνική ομοσπονδία Γουσου - Κουνγκ Φου, όπως και από τρεις παγκόσμιες ομοσπονδίες. Ο σύλλογος δεν υπερβαίνει τους 20 αθλητές, ανέφερε ο εκπαιδευτής, εξηγώντας ότι η προπόνηση τους απαιτεί, προσήλωση και πολλές ώρες σκληρής δουλειάς.



Πηγή:  http://www.xronos.gr/