Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Νεκρός ο δράστης της πειρατείας στην Ανατολική Θράκη

Το NTV μετέδωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης άρχισε όταν ακούστηκε κάτι σαν μικρή έκρηξη στο πλοίο που είχε καταλάβει ο "τρομοκράτης", που μάλλον ήταν Κούρδος

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες με τους 19 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα του οχηματαχωγού "Kartepe" να εγκαταλείπουν το πλοίο και να επιβιβάζονται σε πλοιάρια της ακτοφυλακής, μετά την επιχείρηση κομάντος του Ναυτικού και των δυνάμεων ασφαλείας της αστυνομίας κατά την οποία σκοτώθηκε ο δράστης της πειρατείας.

Το NTV μετέδωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης άρχισε όταν ακούστηκε κάτι σαν μικρή έκρηξη στο πλοίο.

"Ηταν μια καλά οργανωμένη επιχείρηση", είπε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει το θάνατο του δράστη της πειρατείας.

Ο κυβερνήτης διευκρίνισε ότι ο πειρατής, ηλικίας 28 με 30 ετών, έφερε εκρηκτικό μηχανισμό και ενήργησε μόνος του, αντίθετα με την εκτίμηση του τούρκου υπουργού Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ που τη νύχτα είχε κάνει λόγο για "τεσσερις με πέντε κούρδους αντάρτες" πάνω στο πλοίο.

Ο Μουτλού είπε ότι ο δράστης ήταν "μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης" --όρος που χρησιμοποιείται από τους τούρκους αξιωματούχους για τους αυτονομιστές του ένοπλου κινήματος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Ολοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους. Η πειρατεία σημειώθηκε χθες Παρασκευή στις 18:00 ώρα Ελλάδος στη Θάλασσα του Μαρμαρά στη βορειοδυτική Τουρκία.

.