Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Στον «αέρα» και η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη Σένγκεν;

Την ώρα που η ανησυχία περιστρέφεται γύρω από το αν υπάρχεισχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, η χώρα πιθανόν να διακινδυνεύει άλλη μία αποβολή λόγω της λαθρομετανάστευσης στην Έβρο
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την ώρα που η ανησυχία περιστρέφεται γύρω από τον υπάρχει ή όχι υπό συζήτηση σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, η χώρα πιθανόν να διακινδυνεύει άλλη μία αποβολή.

Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την ικανότητα της Ελλάδας να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο στα σύνορά της με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στη ζώνη Σένγκεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή, η ελληνική αντιπροσωπεία δέχτηκε κριτική στο Λουξεμβούργο (όπου είχε μεταβεί για τη σύνοδο υπουργών Εσωτερικών με θέμα το άσυλο και τη μετανάστευση), καθώς σε Σερβία και Ουγγαρία συλλαμβάνονται το τελευταίο διάστημα Αφγανοί και Πακιστανοί παράνομοι μετανάστες προερχόμενοι από την Ελλάδα.

Ενδεικτικό της κρίσης εμπιστοσύνης που πλήττει τις σχέσεις Ελλάδας - Ε. Ε. είναι το γεγονός ότι κατ' εντολήν της αρμόδιας επιτρόπου κ. Σεσίλια Μάλμστομ, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ελλάδα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Στο θέμα αναφέρθηκε δημοσίως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, παραδεχόμενος ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό επιτήρηση για τη συμμετοχή της στη ζώνη Σένγκεν και ότι δέχεται κριτική για καθυστερήσεις στη υλοποίηση του action plan για την παράνομη μετανάστευση…
 
.