Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Νέα αύξηση τελών στο δήμο Κομοτηνής;

Αποφασίζεται πιθανότατα αύριο στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης συνεχίζει να κρατά κλειστά χαρτιά για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το περασμένο Μάρτιο επιβλήθηκαν αυξήσεις από 5% μέχρι 10% για τέλη χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, καθαριότητας και φωτισμού, μίσθωσης ή αγοράς τάφου στις δημοτικές ενότητας Κομοτηνής, Αιγείρου και Σιδηροχωρίου.

Την ώρα που οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν έκτακτα χαράτσια, εισφορές αλληλεγγύης και τέλη ακινήτων, ο δήμος Κομοτηνής έρχεται να συζητήσει την αναπροσαρμογή ή μη συντελεστών των ισχυόντων τελών και μάλιστα για δεύτερη φορά εντός του 2011. Η αύξηση ή όχι των δημοτικών τελών θα απασχολήσει την οικονομική επιτροπή του Δήμου, στην οποία πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης και συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα το πρωί με θέματα κρίσιμα για την καθημερινότητα του μέσου δημότη. Εκεί θα συζητηθεί η αναπροσαρμογή ή μη συντελεστών των ισχυόντων τελών ακίνητης περιουσίας, των ισχυόντων τελών ύδρευσης των πρώην Δήμων Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου, των ισχυόντων τελών στάθμευσης, των ισχυόντων τελών καθαριότητας και φωτισμού, των ισχυόντων τελών χρήσης χώρων πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων, των ισχυόντων τελών διαφήμισης, των ισχυόντων δικαιωμάτων χρήσης δημοτικών νεκροταφείων, των ισχυόντων δικαιωμάτων χρήσης δημοτικών κτημάτων, των ισχυόντων τελών διαμονής παρεπιδημούντων, των ισχυόντων τελών βοσκής και τέλος η επιβολή ή μη τέλους καθαριότητας και φωτισμού στους διαμένοντες παραθεριστές της παραλίας Μέσης Ν.Ροδόπης. Οι αναπροσαρμογές στα τέλη αναμένεται να ισχύσουν 1-1-2012 και στο εξής.


Εντός 2011 επιβλήθηκαν αυξήσεις από 5% μέχρι 10%

Μόλις τον περασμένο η δημοτική αρχή έλαβε την απόφαση, εν μέσω αντιδράσεων, για αυξήσεις από 5% μέχρι 10% στα τέλη χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, καθαριότητας και φωτισμού, μίσθωσης ή αγοράς τάφου στις δημοτικές ενότητας Κομοτηνής, Αιγείρου και Σιδηροχωρίου. Ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης τότε είχε κάνει λόγο για μικρές αυξήσεις, οι οποίες όμως θα δώσουν ανάσα στα οικονομικά του δήμου. Από ότι φαίνεται ούτε αυτές οι αυξήσεις στάθηκαν αρκετές για να δώσουν αυτήν την πολυπόθητη ανάσα στον μητροπολιτικό δήμο, με αποτέλεσμα να καλούνται εκ νέου οι δημότες να πληρώσουν. Την ίδια στιγμή βέβαια ο δήμαρχος συνεχίζει να κρατά κλειστά χαρτιά για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε με το σαθρό επιχείρημα ότι “δεν πρόκειται να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου”. Κάθε όμως αύξηση, μικρή ή μεγάλη, δεν παύει να είναι επιβαρυντική για επαγγελματίες και νοικοκυριά. Στη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της Δευτέρας θα γίνει επίσης η κατάρτιση των όρων διακήρυξης φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση 78 διαμερισμάτων (μπαγκαλόους) της ακτής Φαναρίου, των όρων διακήρυξης δημοπρασίας μίσθωσης ενός ακινήτου - ισόγειας μονοκατοικίας για προσωρινή στέγαση αναξιοπαθούντων, των όρων δημοπράτησης του έργου: “Παρεμβάσεις οδών ήπιας κυκλοφορίας (οδός Κούλογλου, οδός Ηροδότου, οδός Φιλίππου)”, των όρων διακήρυξης και των τεχνικών προδιαγραφών της προμήθειας με τίτλο: “Προμήθεια πινακίδων πληροφόρησης και ενημέρωσης”, των όρων δημοπράτησης του έργου: “Ανάπλαση πλατείας Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου”.

Θα συζητηθούν επίσης τα θέματα: συμβιβασμός και κατάργηση δίκης ως προς την εκκρεμή αγωγή αποδόσεως μισθίου του κυλικείου του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Κομοτηνής. Άσκηση ή μη εφέσεως κατά της υπ’ αριθ.68/2011 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης. Έγκριση ή μη πρακτικού δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: “Συντηρήσεις διδακτηρίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2011”. Έγκριση ή μη πρακτικού δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: “Συντηρήσεις οδοποιίας Δημοτικής Ενότητας Ν.Σιδηροχωρίου”. Εξέταση ένστασης και ανάδειξη μειοδότη για την εκτέλεση του έργου: “Κατασκευή υποστηρικτικών και συνοδευτικών έργων”. Συμβιβαστική επίλυση για τον καθορισμό τιμής μονάδας προσκυρούμενου δημοτικού χώρου στον οικισμό Καρυδιάς σε ακίνητο ιδιοκτησίας Αλεξιάδου Αλεξάνδρας. Υποβολή απολογιστικού πίνακα οικ. έτους 2010 του πρώην Δήμου Νέου Σιδηροχωρίου. Υποβολή απολογιστικού πίνακα οικ. έτους 2010 του Δήμου Αιγείρου.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/