Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Πλήρης η εικόνα: Αναγκαστική ανανέωση στο Επιμελητήριο Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε το παζλ των υποψηφιοτήτων στο Επιμελητήριο της Ξάνθης με την ανακοίνωση των  τριών ψηφοδελτίων

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολοκληρώθηκε το παζλ των υποψηφιοτήτων στο Επιμελητήριο της Ξάνθης με την ανακοίνωση των 3 ψηφοδελτίων.

Η εικόνα είναι πως πρόκειται για 3 ισχυρούς συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο των μελών στις εκλογές που θα γίνουν στις 3 και 4 Δεκεμβρίου – αν δεν προκύψουν αλλαγές από τις πολιτικές εξελίξεις. Βασική συστατικό του Δ.Σ. που θα προκύψει είναι η ανανέωση εφόσον τα περισσότερα μέλη της σημερινής διοίκησης – κυρίως στο συνδυασμό της πλειοψηφίας – δεν κατεβαίνουν στις Εκλογές.Άγνωστο, βέβαια, παραμένει το πολιτικό σκηνικό - ιδιαίτερα ρευστό σήμερα- στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση και η σύνθεση της κυβέρνησης σε ένα μήνα.


Κομματική στήριξη

Κατά τα άλλα το ψηφοδέλτιο του Σ.Μωραΐτη έχει εμφανή υποστήριξη από τον Αλέξανδρο Κοντό και παρά την αποχώρηση στελεχών της απερχόμενης διοίκησης παραμένει πολύ ισχυρή, αποτελώντας το πολυπληθέστερο ψηφοδέλτιο με 45 υποψήφιους. Ο συνδυασμός του του Γιάννη Αθανασιάδη έχει τόσο την υποστήριξη από το περιβάλλον Ξυνίδη όσο από και τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ ενώ ξεχωρίζει η συμμετοχή ισχυρών μειονοτικών υποψήφιων που αναμένεται να συσπειρωθούν γύρω από το συνδυασμό.


Ενισχυμένος ο Τσιακίρογλου

Τέλος, το ψηφοδέλτιο του Σωτήρη Τσιακίρογλου εμφανίζεται αρκετά ενισχυμένο σε σχέση με τις προβλέψεις που υπήρχαν. Εκτός του «δεξιού» Απόστολου Αγκόρτζα σε αυτό συμμετέχουν στελέχη έμπειρα σε εκλογές αλλά νεαρά σε ηλικία από πολλά πρωτοβάθμια σωματεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών ενώ η σαφής υποστήριξη του Π. Σγουρίδη και "πιθανολογούμενη" του Ι. Τσεγγελίδη, συζητήθηκαν τις τελευταίες μέρες.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/