Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η βροχή μας έσωσε και έσβησε μετά από 12 μέρες τις φωτιές στην Ξάνθη

Όπως ακριβώς έλεγε και το άσμα πριν από πολλά χρόνια, καθώς εκαιτίας της βροχόπτωσης και οι δύο πυρκαγιές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κατασβέστηκαν πλήρως
    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με την καθοριστική συνδρομή της βροχόπτωσης που υπήρξε το μεσημέρι της Τετάρτης, oι δύο πυρκαγιές που ήταν σε εξέλιξη στην ορεινή Ξάνθη κατασβέστηκαν πλήρως.

Η φωτιά στο όρος Κούλα ξεκίνησε πριν από 10 μέρες από την περιοχή Ωραίου και έφτασε έξω από το Δημάριο, ενώ τις τελευταίες μέρες, παρά τα προβλήματα αναζοπυρώσεων από κορμούς δέντρων είχε περιοριστεί. Είχε χαρακτήρα έρπουσας, καίγοντας φυλώμματα οξιάς που είχαν συσσωρευτεί σε διάφορα στρώματα και δεν ήταν άμεσα ορατή, δυσχαιρένοντας το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά στο Λειβαδίτη είχε γίνει αντιληπτή την περασμένη Κυριακή και είχε τα ίδια χαρακτηριστικά. Για την κατάσβεσή τους κλήθηκαν σε όλη της διάρκεια των ημερών, δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τις γύρω περιοχές, απασχολήθηκαν εκατοντάδες πυροσβέστες , υλοτόμοι και εθελοντές των περιοχών ενώ για την κατάσβεσή τους, και στις περιπτώσεις, χρειαζοταν πεζοπορία αρκετών ωρών, ώστε οι πυροσβέστες να φτάσουν στις εστίες.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είχαν επισημάνει από μέρες, την ελπίδα που υπήρχε για κατάσβεση αν ο όγκος της βροχής, που αναμενόταν ικανοποιητικός, όπως και έγινε τελικά.

 
Πηγη:  http://www.xanthipress.gr/