Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ακυρώθηκε η Γ.Σ. της ΣΕΚΑΠ. Πότε αποφασίζεται η αύξηση Μ/Κ;

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων κατά της ΑΤΕ με παρουσία της ΓΣΕΕ

ΠΟΙΟΙ Ο ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ; ΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙ-ΖΕΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ;





Ακυρώθηκε τελικά η εξ αναβολής εκλογική Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 7/12.

Η αιτία της αναβολής είναι η μη συμπλήρωση απαρτίας των μετόχων όπως ήταν αναμενόμενο για λόγους τακτικής. Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση του μεριδίου της ΑΤΕ, δεν κρίνεται σκόπιμο να προχωρήσει αυτή η Συνέλευση με την εκλογή νέου Δ.Σ.

Στις 17 Δεκεμβρίου έχει συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ μέχρι του ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η αύξηση αυτή, αν αποφασιστεί θα ολοκληρωθεί μετά από ένα μήνα, διάστημα εύλογο ώστε να είναι γνωστός ο νέος μεγαλομέτοχος της εταιρίας και οι προθέσεις του. Σκοπός της αύξησης Μ/Κ είναι η ένεση ρευστότητας στην εταιρία, προκειμένου να ανταπεξέλθει στη δύσκολη περίσταση.


Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων κατά ΑΤΕ

Κατά τα άλλα την Τετάρτη εκδικάστηκαν επίσης τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ σε βάρος της ΑΤΕ για το γεγονός ότι επιχειρεί να τους εντάξει σε καθεστώς ΔΕΚΟ προκειμένου να υπάρξουν μειώσεις αποδοχών που αγγίζουν το επίπεδο του 30%. Στην εκδίκαση η ΑΤΕ εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο της και έναν υπάλληλο της εταιρίας ως μάρτυρα. Παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων άσκησε η ΓΣΕΕ καθώς η υπόθεση της ένταξης των συνεταιριστικών υπαλλήλων σε καθεστώς ΔΕΚΟ προσλαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα πανελλαδικά.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/