Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Καθηγήτρια του Παν. Θράκης σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Οργανώνεται η βάση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη σε όλα τα επίπεδα

Και πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου στην Εκτελεστική Επιτροπή του νέου κόμματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
ΑΠ' ΤΟΝ "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ"


Εκλεκτικές συγγένειες.... Μια εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς , το βράδυ της Δευτέρας, είχε ενδιαφέρον όχι μόνο ως προς το θέμα της, για την εγκληματικότητα γαρ, αλλά και εξαιτίας των προσώπων που συναντήθηκαν εκεί. Στους ομιλήτες ήταν ο ηθοποιός κ. Γ. Αρμένης, η καθηγήτρια εγκληματολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κυρία Σοφία Βιδάλη, ο καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρύτανης του ΔΠΘ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Ι. Πανούσης αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης.


Η παρουσία του κ. Καμίνη στο πάνελ των εισηγητών δεν είναι τυχαία. Πέρα από το ότι είναι το ζήτημα της εγκληματικότητας και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών έχει κεντρική θέση στις προσπάθειές του για την Αθήνα, κ. Καμίνης δεν ξεχνά να ...θυμίζει ότι θυμάται τη στήριξη που του παρείχε η Δημοκρατική Αριστερά για την εκλογή του ως δημάρχου.

Εκεί ήταν και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αθηναίων κ. Αν. Βαρελάς και κυρία Νέλλη Παπαχελά και η κυρία Αννα Φιλίνη, όλοι στελέχη της ΔΗΜ. ΑΡ και μέλη της δημοτικής παράταξης του κ. Καμίνη. Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ κ. Σπ. Λυκούδης , οι βουλευτές -στελέχη της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Γρ. Ψαριανός και Θ. Λεβέντης συναπαντήθηκαν και με τον κ. Ν. Μπίστη.

Ο κ. Φ. Κουβέλης έχει συσφίξει τις σχέσεις του με το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», όπου συσπειρώνονται στελέχη του ΠαΣοΚ όπως ο κ. Μπίστης, ο οποίος παρίστσται όλο και πιο συχνά σε εκδηλώσεις της ΔΗΜΑΡ, με την οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεργαστεί πολλά. Πάντως, ο κ. Κουβέλης δεν παρευρέθηκε.

Οσο για το κεντρικό μήνυμα στην εκδήλωση με θέμα «Δημοκρατία, ασφάλεια, δικαιώματα, εγκληματικότητα: το τετράπτυχο των κινδύνων στην Αθήνα» ήταν ότι η προσπάθεια να χτυπηθεί η εγκληματικότητα δεν πρέπει να ...ποινικοποιείται. Η ασφάλεια, όπως σημείωσαν, είναι ζήτημα δημοκρατίας και δικαιωμάτων των πολιτών -είναι ζητούμενο η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της πόλης.
 
.