Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό και ο Τσετίν Μαντατζη

Αν και δεν είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το έκανε έμμεσα λέγοντας "ναι σε όλα" πριν από λίγο, ακόμα και στις δαπάνες των υπουργείουν του... ΛΑΟΣ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ο Προϋπολογισμός θεωρείται το κορυφαίο νομοσχέδιο κάθε κυβέρνησης, για αυτό και έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την εκάστοτε κυβέρνηση. Αν καταψηφιστεί αυτός, καταψηφίζεται και η κυβέρνηση, πέφτει και οδηγούμαστε σε εκλογές.

Με αυτό το επιχείρημα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας, ψήφισε "όχι" στον Προϋπολογισμό. "Δεν έδωσα πριν μερικές μέρες ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου λόγω της συμμετοχής των ακροδεξιών του ΛΑΟΣ και θα το κάνω τώρα υπερφηφίζοντας τον Προϋπολογισμό;" αναρωτήθηκε, και είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο "όχι".

Θα περίμενε κανείς να πράξει το ίδιο και ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μαντατζη, που επίσης είχε καταψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αμ δε! Ο μειονοτικός βουλευτής θέλει να είναι με όλους και έτσι αυτήν την φορά υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό, δίνοντας έτσι ουσιαστικά και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που προ μηνός καταψήφισε!

Χωρίς εκπλήξεις κύλησε και η υπόλοιπη ψηφοφορία, με εξαίρεση δυο βουλευτές από την Ηλεία που ψήφισαν παρών ειδικά στις δαπάνες του υπουργείου Ανάπτυξης επειδή δεν προβλέφθηκε κωδικός για τις πυρόπληκτες περιοχές. Ο Προϋπολογισμός εγκρίθηκε με ευρεια πλειοψηφία.